Indrukwekkende plantenconstructie bij florist Van Pamel in Ezelstraat

De indrukwekkende constructie blijft nog staan tot eind januari. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De gevel van florist en decorateur Frederiek Van Pamel in de Ezelstraat heeft deze dagen bijzonder veel bekijks. Frederiek plaatste een opmerkelijke constructie met taxusplanten, rode zijde en sfeerverlichting.

Bij Frederiek Van Pamel in de Ezelstraat zijn ze helemaal klaar voor de kerst- en eindejaarsfeesten. Dat willen Frederiek en zijn team duidelijk maken met een grootse, opmerkelijke en vooral bijzonder sfeervolle constructie tegen de geval van de bloemen- en interieurzaak.

“We hebben met twee à drie mensen liefst drie dagen gewerkt aan de constructie. Het geheel is vast gelast en getimmerd en bevat ook metalen dragers”, verduidelijkt Frederiek Van Pamel. “Daarop hebben we een basis gelegd van taxusplanten. De rode gloed verkrijgen we door duizenden lapjes rode zijde. Het geheel wordt dan ook nog eens mooi verlicht door vijf grote, rode led-lampen die in de constructie zitten. De passanten zijn alleszins onder de indruk. Vanuit mijn kantoor boven zie ik hoe er constant mensen stoppen om de gevel aandachtig te bekijken. We hebben ook een foto ervan op onze Facebookpagina geplaatst en die had direct enorm veel likes.”

Wedstrijd mooiste gevels

“Er zijn zelfs mensen speciaal uit Antwerpen naar Brugge gekomen om de constructie te bekijken. Zo’n constructie maken, daar zit ik al een hele tijd aan te denken; van te dromen bijna. En ik ben heel erg tevreden met het resultaat. Ik vernam dat er nu vanuit het stadsbestuur ook een wedstrijd georganiseerd wordt voor de mooist gedecoreerde huizen of gevels in de kerstperiode. Die constructie is zeker niet daarvoor gebouwd maar misschien maken we toch wel kans om die wedstrijd te winnen… (lacht).”

De indrukwekkende constructie blijft nog staan tot eind januari. Frederiek Van Pamel zal met zijn bloemen- en plantencreaties ook opnieuw naar Damme komen dit jaar. Van 21 december tot 5 januari kun je zijn werk bekijken in de Margarethavleugel van het oude Sint-Janshospitaal in de Kerkstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier