Indrukwekkende erehaag als eerbetoon aan Gerda Mylle

Stefaan en Marc Snoeck stapten voor de lijkwagen uit. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Een indrukwekkende erehaag voor het Izegemse stadhuis was het eerbetoon van de stad Izegem voor Gerda Mylle, de vorige week overleden oud-burgemeester van Izegem. Op de eredienst in de Sint-Tillokerk waren heel wat politieke kopstukken aanwezig. Door de coronabeperkingen mochten slechts 100 mensen de uitvaart bijwonen. Voor de dienst kon de Izegemse bevolking ook de familie condoleren en afscheid nemen.

Gerda Mylle overleed dinsdag 16 juni onverwacht in de Izegemse Sint-Jozefskliniek. Gerda Mylle was van 2007 tot 2012 burgemeester van de stad Izegem, daarvoor was ze schepen van cultuur. Het inrichten van Eperon d’Or als museum en de bouw van De Leest waren realisaties die voor een groot deel op haar conto te schrijven zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=OkHusI5DtNE

Woensdagmorgen om 9 uur werd de lijkwagen over de Korenmarkt gereden, stapvoets begeleid door begrafenisondernemers Marc en Stefaan Snoeck. Het stadspersoneel, maar ook het huidige schepencollege en afvaardigingen van de veiligheidsdiensten konden zo ook afscheid nemen.

Indrukwekkende erehaag als eerbetoon aan Gerda Mylle

Op de uitvaartdienst die om 10.30 uur begon waren slechts 100 personen toegelaten. Naast haar familie – Gerda Mylle en haar man hadden drie kinderen en acht kleinkinderen – waren ook heel wat politici uitgenodigd. De Brugse burgemeester Dirk De fauw moest verstek geven, maar zijn collega Kris Declercq van Roeselare was wel present. Net als zijn voorganger Luc Martens met wie Gerda Mylle een goede band had. Namens de federale fractie was Franky Demon present, namens de Vlaamse CD&V-fractie Bart Dochy, ook burgemeester van buurgemeente Ledegem. Ook Marc Vanlerberghe en Frank Duhamel (beiden SP.A), met wie Gerda Mylle jarenlang in het schepencollege zat, woonden de uitvaart bij.

Indrukwekkende erehaag als eerbetoon aan Gerda Mylle

Voor de uitvaartdienst kon de Izegemse bevolking ook een laatste groet aan brengen aan de voormalige burgemeester. Wie dat deed, kreeg ook een gedachtenisprentje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier