Indrukwekkende bloemenhulde voor werknemers Daikin Europe in Oostende

© foto JRO
Redactie KW

In deze bizarre tijden proberen de meeste bedrijven hun productie draaiende te houden. Ook bij Daikin Europe proberen ze dat te doen. Om hun werknemers te bedanken voor hun inzet in de coronaperiode zorgt de Oostendse vestiging voor bloemen voor iedereen.

Het coronavirus gooide ons leven in maart helemaal overhoop. Mensen werden ziek, het land ging in lockdown en bedrijven sloten de deuren. Bij Daikin Europe zijn ze echter blijven doorwerken. Op mindere kracht, maar er werd doorgewerkt. Twee maanden later gaat het met de productie binnen het bedrijf de goede kant op. “De mensen die we in de eerste plaats moeten bedanken zijn onze zorgverleners. Maar wij willen ook onze eigen medewerkers enorm bedanken, want zij hebben ervoor gezorgd dat we dit bedrijf hebben kunnen draaiende houden“, vertelt woordvoerder Hilde Goossens.

“Bij onze productie zijn wij, met uitzondering van twee dagen, terug gevallen naar 30 procent. Daarop hebben we afwisselend de arbeiders een week in tijdelijke werkloosheid geplaatst en een week laten werken. Maar ondertussen konden we de productie al voor een stuk opdrijven waardoor we momenteel aan 65 procent draaien bij onze arbeiders. Onze bedienden werken, zoals de overheid ons heeft opgelegd, zoveel mogelijk van thuis uit. Momenteel staat nog geen termijn op wanneer we terug de volle 100 procent aan het werk kunnen gaan. Dat hangt vooral af van de marktvraag, maar wij hebben wel de intentie om de komende week iets verder op te drijven.”

Bloempotje mee naar huis

Omdat een bloem meer zegt dan duizend woorden versierde Daikin de hoofdingang met meer dan duizend bloemen. Eén bloem voor elke medewerker als symbolische dankjewel aan alle werknemers. “Onze werknemers krijgen ook de kans om op donderdag een persoonlijke boodschap up te loaden als dankjewel aan hun team, een specifieke collega of een van de afdelingen. Op het einde van hun werkdag krijgt elke medewerker een bloempotje mee naar huis”, aldus Goossens.

De bloemen werden aangekocht via Rotary Gistel. De Gistelse serviceclub schenkt met de opbrengst van de bloemenverkoop een beademingstoestel aan het AZ Sint Jan campus Serruys in Oostende. Bij de Oostendse vestiging van Daikin Europe werken zo’n 2.000 mensen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier