Indoor skatepark ‘De Veiling’ in Oostende opent opnieuw de deuren

Skaters kunnen opnieuw terecht in De Veiling. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vanaf vrijdag 12 juli kunnen skaters terug terecht in het indoor skatepark ‘De Veiling’ in Oostende. Enkele weken terug werd het openlucht skatepark ‘De Velodroom’ al opengesteld.

Goed nieuws voor de Oostendse skaters. Dankzij het mooie weer was het een luxe om in De Velodroom te skaten. Bij regenweer is er nu opnieuw een alternatief. “Skaters die hun skills en tricks willen oefenen in De Veiling, dienen wel op voorhand te reserveren. Dat doen we omdat we de grens van het maximum aantal toegelaten personen niet willen overschrijden”, vertelt schepen voor Jeugd Bart Plasschaert (CD&V). “Enkel skaters, steppers en bmx’ers kunnen in de Veiling terecht. Het is niet toegelaten om er gewoon wat rond te hangen.”

Voor vaste gebruikers

Er worden tot 1 juli geen nieuwe pasjes verkocht en enkel sporters met een geldig pasje voor 2020 zijn welkom. “Op die manier willen we de eerste weken de vaste gebruikers de kans geven om er te komen skaten, steppen of bmx’en. Er zal steeds een zaalwachter van de stad aanwezig zijn tijdens de openingstijden. Die zal ook controleren wie zich heeft ingeschreven en wie niet. Inschrijven kan per blok van 1.45 uur”, aldus de schepen. Het indoor skatepark heeft een oppervlakte van 1.000 m². Er worden maximum 20 skaters per keer toegelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier