Indische studenten brengen concert in kerk College in Roeselare

India staat centraal tijdens een concert in de kerk van het Klein Seminarie. We zien Björn Vandekerkhove, Carla Obin, Filip Vandevelde, Shari Quivron, Peter Bentein, Gust Boudrez en directeur Kris Pouseele. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Momenteel is een groep Indische studenten op bezoek in Roeselare. Samen met het koor Vox Musica, de werkgroep Ranchi en de India-werkgroep van het Klein Seminarie concerteren ze in de collegekerk.

De Werkgroep Ranchi is al sinds 1989 aan het werk in de Lievensmissie. Ze bieden er onder andere hulp bij het boren naar vers water rond Gumla en richten scholen en dispensaria op bij de congregatie Daughters of Saint Anne in Ranchi.

De India-werkgroep van het Klein Seminarie werd opgericht in 2004 na het bezoek van kardinaal Toppo. De werkgroep ondersteunt een vijftal onderwijsprojecten en organiseert een tweejaarlijkse inleefreis naar Ranchi voor de collegestudenten.

De India-avond When Cultures Meet vindt plaats op zondag 6 oktober om 19 uur in de pas gerestaureerde kerk van het Klein Seminarie. Indische en Roeselaarse studenten treden samen op met het koor Vox Musica.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen op het secretariaat van het Klein Seminarie of via mail aan gust.boudrez@skynet.be. (BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier