Inbrekers halen op klaarlichte dag huis overhoop

De lades van de kasten werden op het bed in de slaapkamer gehaald. © JRO
Redactie KW

Bewoners van een huis in de Mansveldstraat in de Oostendse Vuurtorenwijk beleefden dinsdagavond een onaangename verrassing. Bij hun thuiskomst bleek er op klaarlichte dag ingebroken in hun huis. De dieven maakten voor meer dan 10.000 euro aan geld en juwelen buit.

Toen de dochter des huizes rond 20 uur dinsdagavond thuiskwam, merkte ze meten dat er iets niet pluis was. “Normaal ben ik altijd rond 17 uur thuis, maar voor een keer hadden we nog een vergadering tot bijna 20 uur”, zucht ze. “Toen ik ons huis binnenkwam, zag ik dat er slijk in de gang en op de trappen lag. Ook waren er gordijnen dicht die anders nooit dicht zijn. En ook alle deuren stonden open. In de living was het helemaal duidelijk: er was ingebroken. Ik ben dan snel weer naar buiten gelopen en heb meteen de politie gebeld. Die raadden me aan buiten te blijven wachten tot ze er waren, maar de vogels waren al gaan vliegen.”

De inbrekers gooien een ruit in van de living.
De inbrekers gooien een ruit in van de living.© JRO

Ruit ingegooid

De inbrekers probeerden eerst via de achterdeur en via een schuifdeur het huis binnen te geraken. Toen dat niet lukte, gooiden ze een dubbelglas in van een raam aan de zijkant van het huis dat uitgeeft op de living. “Wij zijn rond dinsdag 9 uur vertrokken naar Nederland en we zouden pas laat terug komen”, vertellen Patrick Ghesquiere en Nadine Maes. “De inbrekers moeten dus hun slag geslagen hebben tussen 9 en 20 uur. Dat niemand in de buurt het brekend glas gehoord heeft, daar staan we versteld van.”

10.000 euro

De inbrekers haalden het hele huis overhoop. “Ze doorzochten elke kamer”, zucht het koppel, terwijl ze hun slaapkamer laten zien. Op bed liggen een lade en heel wat spullen die de inbrekers uit de kasten trokken. “Ze konden heel wat geld meenemen, maar ook juwelen, parfum en zonnebrillen. Tel daarbij de schade dat ze hebben gemaakt en we komen al snel aan meer dan 10.000 euro. Normaal hebben we nooit veel geld in huis, maar het toeval wil dat we iemand gevraagd hadden om de bomen en struiken rond onze omheining weg te doen. We hadden geld liggen om de firma die de werken voor zijn rekening zou nemen te betalen. Met dat geld zijn ze nu weg.”

Het labo van de federale politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek te verrichten. De politie stelde een proces-verbaal op. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier