Inbreidingsproject op voormalige site Rust Roest weer stapje dichterbij

"Dergelijke projecten zorgen ervoor dat wonen in de binnenstad aantrekkelijk blijft", stelt het stadsbestuur. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Als alles goed gaat, start projectontwikkelaar CAAAP volgend jaar met de ontwikkeling van een nieuw woonproject op de voormalige site van Rust Roest. De eerste ideeën daarvoor, stammen al uit 2013. “Maar de eigenlijke omgevingsvergunning zit nu eindelijk in een finale fase”, laat schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) weten.

De site, gelegen tussen de Beenhouwersstraat, de Groenestraat en Rozendal, is vandaag quasi volledig bebouwd met loodsen en garageboxen. “Door de samenvoeging met een waardevolle tuin van een pand aan de Gulden Vlieslaan, hadden we de kans om hier een nieuwe inbreiding te realiseren”, zegt schepen Demon.

De vervallen bebouwing zal plaats maken voor 16 nieuwe eengezinswoningen en 42 appartementen rond een groen park en enkele pleintjes. Het toekomstige woonproject zal toegankelijk zijn via Rozendal en de Groenestraat.

Ondergrondse parking

“Dergelijke projecten zorgen ervoor dat wonen in de binnenstad aantrekkelijk blijft. De architectuur zal mooi aansluiten op de omgeving van de Brugse binnenstad“, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Op de site komt ook een ruime ondergrondse parking met een 90-tal plaatsen. “Maar de grootste meerwaarde voor de buurt wordt toch het nieuwe parkje dat publiek toegankelijk zal zijn”, besluit schepen Demon.

1,4 miljoen euro

Dat parkje – nu nog een binnentuin – was eigendom van een privé-eigenaar, maar een deel van het project wordt gerealiseerd op gronden die eigendom zijn van de stad Brugge. De stad zal die gronden na het uitreiken van de omgevingsvergunning verkopen aan CAAAP.

“Met de realisatie en verkoop van de gronden zal de stad 1,4 miljoen euro ontvangen”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier