Inbraak in wagen Care Talents brengt geen buit op

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 maart werd er ingebroken in de wagen van een verpleegkundige van Care Talents in de Rode Dreef in Marke. Bij thuiszorgorganisaties is dit sinds de coronacrisis begon een nieuw fenomeen.

© (Foto EDB)

“Het was mijn buurvrouw die donderdagmorgen opgemerkt had dat een ruit van de auto aan diggelen lag”, vertelt de verpleegkundige. “Niemand in de buurt heeft iets gehoord. Het moet vannacht gebeurd zijn. Gelukkig was er niets in mijn wagen te vinden en is er dus niets gestolen.”

De verpleegkundige werkt voor Care Talents, één van de takken onder dienstengroep House of Talents met hoofdzetel in het President Kennedypark in Kortrijk. Pieter Claeys, COO van House of Talents en General Manager van Care Talents vertelt dat het sinds de coronacrisis al de tweede inbraak in één van hun wagens is. “In het Brusselse overkwam een verpleegkundige hetzelfde”, zucht hij. “Kostbaar materiaal blijft nooit in de wagens, maar momenteel zijn mondmaskers, ontsmettingsgel en verzorgingsmateriaal ook kostbare materialen geworden. Vermoedelijk was men daarnaar op zoek. We horen van andere thuiszorgorganisaties dat ook zij geconfronteerd worden met diefstallen van deze materialen.”

Zelf een tekort aan mondmaskers

Bij House of Talents stelt men 200 verpleegkundigen tewerk. “We lieten al 300 mondmaskers maken door een naaister. Naast verpleegkundigen stellen we ook slagers tewerk die ook moeten kunnen blijven werken. Ook onze techniekers hebben speciale maskers nodig om met bepaalde producten te werken en daar geraken we ook niet meer aan.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.