Mondmaskers, handschoenen, alcoholgel én... scheidingswanden in plexiglas. In de land- en tuinbouwsector gaan bedrijven creatief aan de slag om de preventieve maatregelen van de federale overheid strikt na te leven. Dat is nodig, want er wordt streng opgetreden. Zopas bleek nog dat heel wat bedrijven in België de regels onvoldoende opvolgen.

De situatie dwingt land- en tuinbouwers om op zoek te gaan naar creatieve, maar efficiënte oplossingen. Ook bij Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum, wordt rekening gehouden met de afstandsregels. Zo monteerde de technisch medewerker infrastructuur eenvoudig verwijderbare scheidingswanden op de aardappelplantmachine en de kolenplantmachine, zodat medewerkers geen fysiek contact hebben.

Mondmaskers, handschoenen, alcoholgel én... scheidingswanden in plexiglas. In de land- en tuinbouwsector gaan bedrijven creatief aan de slag om de preventieve maatregelen van de federale overheid strikt na te leven. Dat is nodig, want er wordt streng opgetreden. Zopas bleek nog dat heel wat bedrijven in België de regels onvoldoende opvolgen.De situatie dwingt land- en tuinbouwers om op zoek te gaan naar creatieve, maar efficiënte oplossingen. Ook bij Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum, wordt rekening gehouden met de afstandsregels. Zo monteerde de technisch medewerker infrastructuur eenvoudig verwijderbare scheidingswanden op de aardappelplantmachine en de kolenplantmachine, zodat medewerkers geen fysiek contact hebben.