Inagro deelt creatieve oplossing voor land- en tuinbouwers in filmpje

De agrovoedingssector is van vitaal belang, ook in crisistijd. De continuïteit van de bedrijfsvoering in de primaire sector wordt gewaarborgd om de levensnoodzakelijke bevoorrading te verzekeren én het verlies van verse producten te vermijden. Land- en tuinbouwers zoeken naar doeltreffende voorzorgsmaatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Inagro (Roeselare) denkt mee. In een filmpje demonstreert een medewerker van het onderzoeks- en adviescentrum een creatieve oplossing.

Mondmaskers, handschoenen, alcoholgel én… scheidingswanden in plexiglas. In de land- en tuinbouwsector gaan bedrijven creatief aan de slag om de preventieve maatregelen van de federale overheid strikt na te leven. Dat is nodig, want er wordt streng opgetreden. Zopas bleek nog dat heel wat bedrijven in België de regels onvoldoende opvolgen.

De situatie dwingt land- en tuinbouwers om op zoek te gaan naar creatieve, maar efficiënte oplossingen. Ook bij Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum, wordt rekening gehouden met de afstandsregels. Zo monteerde de technisch medewerker infrastructuur eenvoudig verwijderbare scheidingswanden op de aardappelplantmachine en de kolenplantmachine, zodat medewerkers geen fysiek contact hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=4bnpxq2xqs0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.