In Wervik trekt KSA Grensvuur het verst op kamp

KSA Grensvuur reist naar Maaseik en Hotton voor hun zomerkamp.© ED
KSA Grensvuur reist naar Maaseik en Hotton voor hun zomerkamp.© ED
Redactie KW

De drie jeugdbewegingen Chiro JOW Wervik, KSA Grensvuur en Chiro Speratoker Geluwe trekken voor hun jaarlijks zomerkamp allemaal richting Antwerpen, Limburg en Luxemburg. KSA Grensvuur zoekt het met Maaseik voor het heemkamp en Hotton voor het tentenkamp het verst.

Het heemkamp voor de pagadders en jongknapen vindt plaats tot 10 juli. De kabouters vertrekken per trein drie dagen later naar Maaseik. Het tentenkamp wordt georganiseerd van 22 juli tot 31 juli.

“Na een druk jaar waarin we door corona heel veel aanpassingen hebben moeten doen, kregen we terug net zoals vorig jaar goed nieuws dat we op kamp mogen”, aldus banleider Briek Verhaeghe. “Onder enkele voorwaarden uiteraard, al zijn die voorwaarden wel een stukje minder streng dan die van de zomer vorig jaar. We willen opnieuw ons uiterste best doen om twee spetterende kampen te organiseren, die veilig zijn voor iedereen.”

Zonder mondmasker

“We bezorgden de ouders de nodige info met een inlichtingenbundel dat een aanvulling is op het kampboekje met alle corona-gerelateerde zaken in. De maatregelen komen uit het draaiboek voor jeugdkampen, opgemaakt door de overheid in samenwerking met virologen en het jeugdwerk. Ook volgden we een online opleiding mee van KSA Noordzeegouw waarin we nog meer uitleg kregen en terechtkonden met specifieke vragen.”

“De maatregel die allesbepalend blijft, is deze van de contactbubbels. Vorig jaar zagen onze kampen er helemaal anders uit door de beperking van maximum 50 leden en leiding per bubbel. Dit jaar hebben ze de capaciteit naar 100 leden per bubbel gebracht, exclusief begeleiding.”

“Wat dit dus concreet wil zeggen, is dat we dit jaar op heemkamp één grote bubbel zullen vormen met alle bannen en leiding. Het grote voordeel van deze grote contactbubbel is dat er op kamp geen social distancing van anderhalve meter moet gegarandeerd worden en we geen mondmasker moeten dragen bij elkaar.”

“We gaan dus een kamp tegemoet dat al veel meer begint te lijken op de kampen die we gewend waren voor de uitbraak van de pandemie. Er is echter ook een nadeel aan deze grote kampbubbel. De regel blijft dat van zodra er een besmetting wordt vastgesteld op kamp, de volledige bubbel uit voorzorg naar huis moet. Vandaar dat we aan alle ouders en leden vragen om tijdens de weken voor het kamp heel erg voorzichtig te zijn. Ook tijdens de valiesinzameling zullen we, net zoals vorig jaar, zoveel mogelijk fysieke contacten vermijden.

De Regenboog

Chiro Jow trekt van 1 tot 11 augustus naar Tessenderlo. Om de ouders te informeren was er twee keer per afdeling online een meeting. De kampplaats van Chiro Speratoker Geluwe bevindt zich in Malle van 31 juli tot 10 augustus. De allerjongsten van de speelclub vertrekken op 5 augustus. Dit jaar is er geen bezoekdag.

Naast de traditionele jeugdbeweging is er ook kinderclub De Regenboog van vzw Love in Action. Hun jaarlijks knuffelkamp is gepland van 8 tot en met 16 augustus in ‘t Eksternest in Westouter. Thema dit jaar is ‘op schattenjacht’.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten