In totaal vier verdachten aangehouden voor rol in drugslab onder café in Diksmuide

© JT
Redactie KW

De onderzoeksrechter heeft drie Nederlanders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab in Diksmuide. Dat bevestigt het parket van Veurne. Eén van de dire is de uitbater van het café. Daarnaast werden nog twee verdachten opgepakt. Een familielid van de uitbater en zijn vrouw. De vrouw mocht beschikken, waardoor het aantal aangehouden verdachten op vier komt.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) voerde al langer een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs. In het kader van dat lopend onderzoek werd dinsdagavond binnengevallen in café Dodengang in Diksmuide. De speurders ontdekten in de kelder van het café inderdaad een synthetisch drugslab. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om welke drugs en om welke hoeveelheden het precies gaat.

Drie Nederlanders werden gearresteerd voor hun mogelijke betrokkenheid bij het drugslab. Eén van hen is de uitbater van het bewuste café. Het drietal werd woensdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag zal de raadkamer in Veurne oordelen of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

In hetzelfde onderzoek werden woensdag nog twee verdachten gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag eveneens voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die over hun mogelijke aanhouding zal beslissen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier