De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) voerde al langer een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs. In het kader van dat lopend onderzoek werd dinsdagavond binnengevallen in café Dodengang in Diksmuide. De speurders ontdekten in de kelder van het café inderdaad een synthetisch drugslab. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om welke drugs en om welke hoeveelheden het precies gaat.

Drie Nederlanders werden gearresteerd voor hun mogelijke betrokkenheid bij het drugslab. Eén van hen is de uitbater van het bewuste café. Het drietal werd woensdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag zal de raadkamer in Veurne oordelen of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

In hetzelfde onderzoek werden woensdag nog twee verdachten gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag eveneens voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die over hun mogelijke aanhouding zal beslissen.

(BELGA)

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) voerde al langer een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs. In het kader van dat lopend onderzoek werd dinsdagavond binnengevallen in café Dodengang in Diksmuide. De speurders ontdekten in de kelder van het café inderdaad een synthetisch drugslab. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om welke drugs en om welke hoeveelheden het precies gaat.Drie Nederlanders werden gearresteerd voor hun mogelijke betrokkenheid bij het drugslab. Eén van hen is de uitbater van het bewuste café. Het drietal werd woensdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag zal de raadkamer in Veurne oordelen of ze langer in de gevangenis moeten blijven.In hetzelfde onderzoek werden woensdag nog twee verdachten gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag eveneens voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die over hun mogelijke aanhouding zal beslissen.(BELGA)