In Roeselare gaan ze voor een proper eindejaar

Stad en horeca willen Roeselare proper houden door middel van peukentasjes. © Stefaan Beel
Redactie KW

De Roeselaarse horeca en het stadbestuur slaan tijdens de eindejaarperiode de handen in elkaar om met peukenhouders, extra vuilnisbakken en rolcontainers de afvalberg zoveel mogelijk te beperken.

“Vooral sigarettenpeuken zijn voor veel mensen een doorn in het oog”, vertelt Martine Lakiere, projectleider Leefmilieu. “Ze zijn biologisch niet afbreekbaar en dus erg vervuilend. De Roeselaarse horeca-uitbaters willen de rokers een handje helpen door de verkoop van individuele peukenhoudertjes. In verschillende horeca-, broodjes- en andere handelszaken zullen ze via displays aangeboden worden.” Tijdens evenementen worden ze gratis uitgedeeld. Omdat de horeca het initiatief een permanent karakter wil garanderen, worden ze ook aangeboden tegen de democratische prijs van één euro.”

Herbruikbare bekers

“Op de Kerstchaletboulevard wordt tijdens de eindejaarperiode met herbruikbare bekers gewerkt. Een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke wegwerpbeker. Die herbruikbare zijn ook aangenamer om uit te drinken”, aldus Martine. Van vorige week vrijdag tot en met zondag 5 januari 2020 kan je op het Stationsplein de luxueus aangeklede chalets bezoeken en genieten van allerlei lekkers. De Grote Markt blijft de ‘place-to-be’ voor uren schaatsplezier. Er worden zowel op het Stationsplein als de Grote Markt zeventien extra vuilnisbakken geplaatst, te herkennen aan het Net.Roeselare-logo. Aan het station werd zelfs een extra glasbol geplaatst. “Met dertig rolcontainers hopen we tijdens de shopping-weekends de winkelstraten gezellig en proper te houden.” Omdat sensibiliseren belangrijk is, doen de gemeenschapswachten #VANRSL tijdens de kersperiode extra hun best om aandacht te besteden aan algemene netheid.”

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier