In pop-uprestaurant ‘PUUR’ kun je genieten van lokale producten in de natuur

Nicolas Tjoen en Timo Berth baten PUUR uit. © Kurt Beke
Redactie KW

‘PUUR’ is een pop-up buitenrestaurant vlakbij de Leieboorden tussen Wakken en Wielsbeke waar je terecht kan voor een hapje en drankje temidden de natuur. Initiatiefnemers zijn Nicolas Tjoen (33) van brouwerij De Bie en Timo Berth (28) van Beggie catering.

In tijden van corona is het soms moeilijk om ergens op het gemak met familie of vrienden (die tot je bubbel behoren natuurlijk) gezellig iets te gaan eten of drinken. Vooral met het mooie weer waar we afgelopen weken van hebben kunnen genieten, snakken vele mensen naar een gezellige middag of avond buiten in de natuur samen met geliefden. Hieraan dachten Nicolas Tjoen (33) en Timo Berth (28) ook toen ze hun nieuwe pop-up zomerbar/restaurant opstartten. Het idee is mede ontstaan wanneer één van de initiatiefnemers, Nicolas Tjoen, voormalige beroepswielrenners Roger De Vlaeminck en Lucien Van Impe uitnodigde om een steak te komen eten bij hem. Een tafeltje te midden van de koeienstal, meer was niet nodig om beide te bekoren en zo het idee te voeden om verder te gaan dan enkel dit ene tafeltje in de stal. Bovendien zorgde de hele coronacrisis ervoor dat het aantal annuleringen steeds groeide en er maar weinig nieuwe opdrachten binnen kwamen bij cateringbedrijf ‘Beggie’. Timo Berth van Beggie bleef dan ook niet langer bij de pakken zitten en bouwde zijn eigen foodtrucks als alternatief. Na zo’n twee weken brainstormen en opbouwen kwam uiteindelijk ‘PUUR’ tot stand, een concept waarbij natuur, regionale producten en natuurlijk puurheid centraal staan.

Puur lokaal

Het concept ‘PUUR’ staat voor puurheid, wat ook terugkeert in het eten en de drank die geserveerd wordt. Zo vinden we op de drankkaart bieren en andere dranken van brouwerij De Bie, een Wakkense brouwerij slechts enkele kilometers van de pop-up gelegen. Voor de wijnliefhebbers is er ook een aanbod aan wijnen die passen bij de verschillende gerechten die men voorgeschoteld krijgt, uitgekozen door sommelier Bruno Desmet-Carlier. Bij het uitkiezen van de wijnen (afkomstig uit Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië) werd ook het idee van puurheid behouden en werd daarom wijn geselecteerd afkomstig van kleinere producenten. Zelfs de koffie die je voorgeschoteld krijgt, is afkomstig van een lokale koffiebranderij. Naast de regionaal gebrouwen drank en vakkundig geselecteerde wijn, zijn ook de gebruikte producten in het menu vooral afkomstig uit de regio. Zo is het vlees afkomstig van vleesbedrijf ‘Puur Vlees’ uit Wakken. ‘PUUR’ kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de regionale brouwerij, het vleesbedrijf en cateringsbedrijf ‘Beggie’, die die het mogelijk maken om langs de Leieboorden van Wielsbeke te aperitieven en/of dineren.

Praktische info

Na de succesvolle try-out opening voor genodigden op 13 augustus, vond de grote opening voor publiek plaats op 14 augustus. Sindsdien kan je donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag terecht in de Hooiestraat 26 te Wielsbeke om te genieten van een viergangenmenu of een aperitief. Hun menu bestaat hoofdzakelijk uit dagverse producten en kost zo’n 60 euro per persoon. Hun terras is ideaal voor bij mooi weer, maar ook als het weer eens tegenzit, kan je er nog altijd terecht. Er staat namelijk een sailcloth tent die volledig afgesloten is en verwarmd kan worden. De pop-up bar is zeker nog open tot november, een verlenging van het concept hangt dan ook vooral af van het weer.

Reserveren kan via de site Puurdineren.be en is verplicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.