In Oudenburg zorgt Sinterklaas voor een veilige ontvangst van de kinderen

© (Foto BELGA)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Voor het tweede jaar op rij is er geen intrede van Sinterklaas en zijn pieten aan de Geneverpiete en dus ook geen Sinterklaasshow. Maar Sinterklaas is zeker welkom in de Arnoldusstad. Op woensdag 1 december komt hij naar de woensdagnamiddagmarkt. “We willen dit kinderfeest echt niet zomaar voorbij laten gaan”, zegt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren.

“Er werd de voorbije dagen gewerkt aan een veilig alternatief dat op dit moment haalbaar is. Op woensdag 1 december kunnen de Oudenburgse kinderen met hun ouders en grootouders vanaf 15 uur afzakken naar de woensdagmiddagmarkt om Sinterklaas te verwelkomen”, nodigt Romina Vanhooren uit.

Er wordt een in- en uitgang voorzien voor alle bezoekers, dus ook voor de gewone marktgangers. Het Covid Safe Ticket zal bij het betreden van de markt gescand worden en iedereen ouder dan 10 jaar moet verplicht een mondmasker dragen.

“Om 15.15 uur zullen enkele danspieten een warming-up doen. De sint zal omstreeks 15.30 uur de kinderen toespreken. Bij het binnenkomen zal elk kindje ook een bonnetje krijgen in een bepaald kleur. In ruil voor het bonnetje krijgen de kinderen bij het marktkraam met dat kleur iets lekker. Zo willen we het volk wat spreiden. Het is niet mogelijk om de sint persoonlijk te begroeten”, legt de bevoegde schepen uit.

“We verwachten wel dat iedereen zich strikt aan de veiligheidsmaatregelen ter plaatse houdt. Als het Overlegcomité morgen nieuwe maatregelen oplegt, zullen we opnieuw moeten kijken of dit alternatief kan plaatsvinden. Maar dat Sinterklaas de Oudenburgse kinderen zeker niet zal vergeten, staat vast”, verzekert burgemeester Anthony Dumarey.

De kinderen die er woensdag niet kunnen bij zijn, kunnen op zaterdagochtend in de bibliotheek terecht tussen 10 en 12 uur. In ruil voor een tekening heeft een van de pieten van de sint een zakje lekkers klaar. “Ook de kansarme gezinnen laten we niet in de kou staan. De sociale dienst zal de Sint helpen om de zakjes met lekkers ook tot bij hen te brengen”, aldus nog schepen Romina Vanhooren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.