In ontmoetingscentrum De Regenboog is iederéén welkom

Burgemeester Bart Tommelein en schepen Silke Beirens kwamen het lint doorknippen. Tweede van links is voorzitter Joyce Dekeyser. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond de LGBTI+-gemeenschap. Met de opening van ‘De Regenboog’, een ontmoetingscentrum voor ‘iedereen’ in de Kerkstraat, wordt een krachtig signaal gegeven.

De Regenboog is de ontmoetingsruimte van de vereniging ‘Regenbooghuis aan zee’ en is een aanspreek- en informatiepunt voor alles wat te maken heeft met seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Het initiatief krijgt de steun van Stad Oostende en Cavaria.

“Positieve beeldvorming”

Het team van De Regenboog bestaat uit zeven bestuursleden, met Joyce Dekeyser als voorzitter. “We zorgen voor de verspreiding van informatie, voeren sensibiliseringscampagnes en willen de zichtbaarheid van LGBTI+-personen verhogen”, vertelt Joyce. “Daarmee willen we een positieve beeldvorming bekomen, in combinatie met een verdraagzame samenleving.”

Oostende heeft volgens Joyce een van de grootste holebigemeenschappen. “We zijn met veel, maar voelen ons in Oostende ook welkom. Ik heb wel een beetje het gevoel dat we terrein aan het verliezen zijn op vlak van aanvaarding. Misschien heeft de multiculturele samenleving daar wat mee te maken. Er is zeker voldoende plaats om allemaal naast en met elkaar te leven, en daar staan wij voor.”

“Neme diversiteitsbeleid serieus”

Schepen van Gelijke Kansen en Diversiteit Silke Beirens (Groen) zegt trots te zijn. “Dit is niet zomaar een horecazaak, maar een ontmoetingsplaats”, zei ze bij de opening. “In Oostende is iedereen welkom. Mooi dat deze mensen een plekje krijgen in het hart van onze stad. Als stadsbestuur zullen we ondersteunen waar nodig.”

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) wil een krachtig signaal geven: “We nemen het diversiteitsbeleid in onze stad serieus. Ongeacht geslacht, afkomst of geaardheid: iedereen is en blijft welkom in onze mooie stad. In Oostende voeren we een beleid voor iedereen. Iedereen verdient een eerlijke kans.”

Gendersalon en Girlfriends

Elke eerste zaterdagmiddag van de maand is er het ‘Gendersalon’ voor transgenders. De derde zaterdag van de maand is er de bijeenkomst van de ‘Girlfriends’, voor lesbiennes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier