In Moorsele vieren het nieuwe jaar al op… 28 december

Deze enthousiaste bende Moorselenaars zorgt voor een spetterend feestje: "Iedereen mag gratis binnen in de tent." © SLW
Stefaan Lernout

Je moet niet wachten tot januari om Nieuwjaar te vieren, het kan al de laatste zaterdag van december. Moorsele Feest!, de opvolger van Knetter, is een vervroegd nieuwjaarsfeest. Het vindt plaats in een grote verwarmde tent met plaats voor duizend man. De inkom is gratis en je krijgt er nog een drankje bij.

Twintig jaar lang vierde Moorsele feest op de eerste zondag van het jaar. De Moorselenaars kwamen massaal naar Knetter om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het initiatief kwam indertijd van Moorsele Onderneemt, de vele verenigingen sloten zich daarbij aan. De één verkocht glühwein, de andere hamburgers. “Na twintig jaar hield Moorsele Onderneemt het voor bekeken”, kijkt Koen Grymonprez terug. “Met de aanleg van het plein was het ook geen optie meer om nog kerstbomen te verbranden, dus gingen wij op zoek naar een alternatief en dat werd Moorsele Feest!”

Gratis inkom

Wij, dat zijn een aantal enthousiaste Moorselenaars zoals Koen en Anthony Six die het klappen van de zweep kennen. “Tien jaar lang organiseerde ik mee het schlagerfestival”, zegt Anthony. “Moorsele Feest organiseren we weer in samenwerking met de gemeente Wevelgem. Wie tussen 19 en 21.30 uur langskomt, ontvangt een gratis drankje geschonken door de gemeente. De inkom in de tent is overigens gratis.”

Plaats voor 1.000

De vrienden noemen het een ‘vervroegd nieuwjaarsfeest’, want het vindt plaats op zaterdag 28 december. “De eerste zondag van januari had zijn nadelen. De mensen waren al wat moe en de dag erop was het maandag”, grijnst Anthony veelbetekenend. “Zeker met de Gullegemse Cyclocross de dag voordien, is het een wijs besluit om ons feest niet langer die eerste zondag te plannen.”

Tussen kerst en nieuwjaar zal er dus een grote tent op het kerkplein staan, de afbraak is gepland op maandag 30 december. Vooraan zullen de optredens plaatsvinden: om 20 uur treden de Royalty Busters op, zij brengen covers van rocknummers. Om 22 uur is het de beurt aan The Green Onions, de coverband in maatpak die ondertussen een flinke reputatie heeft opgebouwd als ambiancemakers. De afterparty is in de goede handen van DJ Overgank ft. Coulibaly. In de verwarmde tent is er plaats voor 1.000 toeschouwers, er zijn ook 150 zitplaatsen voorzien.

“Het zijn de Moorseelse verenigingen die dit feest dragen”, vervolgt Koen. “Niet minder dan 16 verenigingen steken er hun schouders onder. We hebben van iedere vereniging minstens vier personen gevraagd die een handje toesteken voor, tijdens en na het evenement. Er zijn ook helpende handen nodig om te tent af te breken, maar ook om pintjes te tappen.”

Voor 28 december dient er nog heel wat werk verzet te worden. Terwijl we afscheid nemen bekijken Koen en Anthony hoe ze de 2.500 flyers tijdig in de brievenbussen kunnen droppen. Maar ze kijken vol vertrouwen uit naar de eerste editie van Moorsele Feest!, want van één ding zijn ze wel zeker: Moorselenaars houden van feesten. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier