In Manoir Fleuri worden wensen vervuld: Jean-Jacques Martyr mag rit maken in rallywagen

Het personeel van Manoir Fleuri hielp Jean-Jacques in de rallywagen. © Xavier Coppens
Xavier Coppens

Jean-Jacques (68) Martyr wou dolgraag nog eens een rally bijwonen, maar dat leek moeilijk haalbaar. Sinds zijn trombose is de rusthuisbewoner gekluisterd aan een rolstoel. Als Jean-Jacques niet naar de rally kan, dan komen de rallypiloten toch gewoon naar het woon-zorgcentrum Manoir Fleuri in Rekkem.

Met knallende motoren reden vier rallywagens en een porsche oldtimer dinsdagnamiddag tot in de tuin van woon-zorgcentrum Manoir Fleuri in Rekkem. Bewoner Jean-Jacques Martyr kon zijn ogen moeilijk geloven. ‘Zou het dan toch zijn wens zijn die uitkwam?’, dacht de man die sinds zijn trombose amper nog kan praten. Zijn ogen glunderen en die verraadden dat de man dolgelukkig was.

Voor de coronaperiode konden alle bewoners van Manoir Fleuri een wens doen. “Ze mochten laten weten wat ze nog eens dolgraag wilden doen”, vertelt kinesiste Ann Schelck. “Voor de een was dat een zwempartij, voor de ander een partij bowling, maar Jean-Jacques wou dolgraag een rally bijwonen. Dat leek ons moeilijk haalbaar, tot Nadine Vercruysse met een fantastisch idee kwam. Als Jean-Jacques niet tot op een rally geraakt, dan komen de rallypiloten toch gewoon naar Rekkem.”

Duim omhoog

Nadine Vercruysse uit Rekkem is de partner van Yves Coudron, zaakvoerder van een transportfirma in Moeskroen en sponsor van de rallywagen van Rik Vannieuwenhuyse uit Moorsele. “Toen ik de wens van die man las (haar vader verblijft in hetzelfde woonzorgcentrum, red.), wou ik die man wel helpen. Enkele rallypiloten waren meteen bereid om naar Rekkem te rijden”, vertelt Nadine.

En dus kon Jean-Jacques dinsdag het avontuur van zijn leven meemaken. De piloten kwamen de man niet alleen een vriendelijke goeiendag zeggen, ze namen hem ook mee voor een korte tocht. Met de duim omhoog voor en na het ritje zei hij simpelweg hoe hij genoot van deze fantastische namiddag.

Omdat er vier rallypiloten aanwezig waren, konden ook enkele andere bewoners meegenieten. “Zalig, ik heb me ongelofelijk geamuseerd”, lacht de 88-jarige bewoner Georges Hondeghem. “Hij heeft een paar keer hard opgetrokken met zijn wagen, maar bang was ik niet hoor. Anders was ik niet meegegaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier