Olivia is in België de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2019. 651 baby's kregen de naam Olivia, bijna honderd meer dan het jaar ervoor en veel meer dan de 563 baby's die Emma als voornaam kregen. Maar liefst 16 jaar lang was Emma de populairste naam voor meisjes in ons land, maar zij moet nu dus vrede nemen met de twee plaats. Mila, Louise en Alice maken de top vijf vol. Bij de jongens wordt Arthur gevolgd door Liam, Louis, Noah en Adam. De voornaam Mohamed staat nationaal op nummer tien.

Als we enkel naar West-Vlaanderen kijken, merken we toch enkele opvallende verschillen bij de toppers. Bij de meisjes blijft Olivia (64 baby's) op nummer één, maar met Marie (57), Ellie (55), Amélie (53) en een ex aequo tussen Alice en Louise (51) ziet de top vijf er toch iets anders uit. Het elders populaire Emma haalt in West-Vlaanderen in 2019 zelfs de top tien niet.

Bij de jongens hielden ook West-Vlaamse ouders in 2019 vast aan de nationale trends. Arthur en Liam werden elk 66 als naam gekozen en delen zo de eerste plaats. Louis (60) en Jules en Victor (59 baby's) vormen verder de top vijf. Ook verder in de top tien blijft de invloed van Franse namen met Leon, Mathis en Maurice groot.

Op onderstaande kaarten kan u ook ontdekken welke namen de voorbije tien jaar het vaakst werden gekozen in uw gemeente. Bij de meisjes blijken vooral Marie, Louise, Lotte, Emma en Elise in de smaak te vallen. Bij de jongens scoren vooral Louis/Lowie, Arthur, Mathis, Lars en Lucas.

Olivia is in België de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2019. 651 baby's kregen de naam Olivia, bijna honderd meer dan het jaar ervoor en veel meer dan de 563 baby's die Emma als voornaam kregen. Maar liefst 16 jaar lang was Emma de populairste naam voor meisjes in ons land, maar zij moet nu dus vrede nemen met de twee plaats. Mila, Louise en Alice maken de top vijf vol. Bij de jongens wordt Arthur gevolgd door Liam, Louis, Noah en Adam. De voornaam Mohamed staat nationaal op nummer tien.Als we enkel naar West-Vlaanderen kijken, merken we toch enkele opvallende verschillen bij de toppers. Bij de meisjes blijft Olivia (64 baby's) op nummer één, maar met Marie (57), Ellie (55), Amélie (53) en een ex aequo tussen Alice en Louise (51) ziet de top vijf er toch iets anders uit. Het elders populaire Emma haalt in West-Vlaanderen in 2019 zelfs de top tien niet.Bij de jongens hielden ook West-Vlaamse ouders in 2019 vast aan de nationale trends. Arthur en Liam werden elk 66 als naam gekozen en delen zo de eerste plaats. Louis (60) en Jules en Victor (59 baby's) vormen verder de top vijf. Ook verder in de top tien blijft de invloed van Franse namen met Leon, Mathis en Maurice groot.Op onderstaande kaarten kan u ook ontdekken welke namen de voorbije tien jaar het vaakst werden gekozen in uw gemeente. Bij de meisjes blijken vooral Marie, Louise, Lotte, Emma en Elise in de smaak te vallen. Bij de jongens scoren vooral Louis/Lowie, Arthur, Mathis, Lars en Lucas.