In juni geen EK-matchen op groot scherm op Wellington in Oostende (maar mogelijk wel in juli)

©Jeffrey Roos
©Jeffrey Roos
Hannes Hosten

De wedstrijden van de Rode Duivels op het EK in juni zullen niet worden uitgezonden op groot scherm op de Wellingtonrenbaan. Die beslissing is gevallen. “Maar als onze nationale ploeg in juli nog meedoet, bestaat de kans wel dat we hun prestaties live gaan uitzenden”, zegt Olivier Orlans van de Wellington.

Twee jaar geleden werden de matchen van de Rode Duivels op het WK met groot succes vertoond op de Hippodroom in Oostende. Voor dit jaar bleef er lang onzekerheid door de coronasituatie. Maar nu is de beslissing gevallen. “In juni zullen we de wedstrijden niet vertonen”, aldus Olivier Orlans. “Het is niet evident om duizenden euro’s te spenderen voor de maximum 400 mensen die mogen aanwezig zijn. Voor een bestaande pop-upbar ligt dat makkelijker, maar wij moeten van nul starten. We vrezen ook te veel politieagent te moeten spelen. Mensen zullen zich willen amuseren. Maar wellicht zullen velen de wedstrijden liever thuis volgen met vrienden in de tuin. Daar mag je met 50 mensen samen zijn.”

“We wachten ook het overlegcomité van vrijdag af om te weten wat er nu in juli precies zal mogen”, vervolgt Olivier Orlans. “Als de Rode Duivels op het EK in juli nog doorgaan, kunnen we snel schakelen. Het zou best kunnen dat we dan alsnog een scherm plaatsen. Maar als er dan 2.500 mensen aanwezig mogen zijn, maar enkel aan tafeltjes per vier, wordt het ook weer moeilijker haalbaar. We wachten dus nog af, maar als het kan in juli: graag.”

(HH)