In Gits fuiven ze ook op oudejaarsdag

Organisatoren Jürgen Ghekiere, Natacha Goudsmedt, Frederik Desmet en Annelies Decoster nodigen uit op Nieuwjaarsdag. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Fuiven op nieuwjaarsdag, het blijft een origineel idee. Voor het tweede jaar op rij organiseren twee bevriende Gitse koppels in Den Akker een ‘First New Year’s After Party’ voor iedereen die er na oudejaar niet genoeg van kan krijgen. DJ High Fly, Filip D’Haeze en DJ Da Rick zorgen voor sfeer.

“Het begon twee jaar geleden eigenlijk als een zot idee op nieuwjaarsdag”, vertelt Frederik Desmet. “Ik dacht een etentje te organiseren voor mensen die eenzaam waren of alleen zaten.” Echtgenote Annelies Decoster en vrienden Jürgen Ghekiere en Natacha Goudsmedt waren direct bereid om mee hun schouders te zetten onder de organisatie. “Toen we aan het brainstormen waren, besloten we het groter aan te pakken. Het etentje in beperkte kring werd gevolgd door een aperitiefbar om 18.30 uur en vanaf 21 uur een fuif voor iedereen.”

ook voor kinderen

Het concept blijft grotendeels ongewijzigd bij de tweede editie. Vanaf 16.30 is er voor de prijs van 18 euro een feestmaal voor mensen die wat eenzaam zijn of het minder gemakkelijk hebben. Daarna volgt om 18.30 uur The First New Year’s After Bar met een optreden van Filip D’Haeze. Gezinnen die op dat moment langskomen, kunnen hun kinderen meebrengen. Die kunnen zich laten schminken en er staat een springkasteel. Voor wie nog geen zin heeft om naar huis te gaan, start de party om 21 uur met DJ High Fly. Om 22.45 uur komt DJ Da Rick anderhalf uur draaien.

Vorig jaar konden de vrienden rekenen op 150 feestvierders. Dit jaar mikken ze iets hoger: “We hebben beslist geen toegangsprijs meer te vragen. Dat is een gok, maar we hopen dat de drempel om langs te komen zo kleiner wordt. Er is dus geen enkele reden meer om niet langs te komen”, klinkt het enthousiast. (EV)

Alle info via Facebook: The First New Year’s After Party en via info@af-interieur.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier