In Dranouter luiden de klokken van de kerk voortaan elke avond om 20 uur

Christine Onraet geflankeerd door haar twee zonen Milo en Arno. © foto EF
Redactie KW

En dit op initiatief van Christine Onraet, advocate in Ieper en woonachtig in Dranouter. “Op die manier wil ik ook mijn steun betuigen aan de vele zorgverleners.”

“In Dranouter werken heel wat mensen in de zorg”, zegt Christine Onraet. “Als lid van de Kerkraad stelde ik dit voor aan ons feestcomité, dat meteen de juiste personen aansprak om zo elke avond klokkengeluid te hebben in het dorp. Op zondag luiden de klokken van 10 uur tot 10.10 uur.”

Het luiden van de klokken moet ook het handgeklap vervangen. “Het is begrijpelijk dat dit in ons dorp wat minder vaak gebeurt, aangezien we met een oudere bevolkingsgroep zitten.”

Op het klokkengeluid na is het in het anders zo sfeervolle Dranouter nu heel stil. “En dat zal nog wel een tijdje zo blijven. We zullen geen kermis hebben eind juni. En ons festival sluit begrijpelijk de deuren. Elk jaar trekken we daar met vrienden uit het Antwerpse naartoe. Indien het begin augustus opnieuw toegelaten is om mensen te ontvangen, dan komen de vrienden zeker langs. Positief is zeker dat we hen eindelijk eens kunnen tonen hoe mooi Heuvelland is. Zij kennen na 20 jaar alleen maar het folkfestival.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier