In de Gouden Jaren stopt met take away na bezoek van politie

Francky Callens en Valérie Claeys stoppen met take away. © EF
Redactie KW

De drive-in en take away op de top van de Kemmelberg, in het restaurant In de Gouden Jaren werd zaterdagavond stopgezet op vraag van de politie na een telefoon van een anonieme beller. De reden was de aanwezigheid van klanten op de parking en grasweide. “We hebben meteen de beslissing genomen om de take away stop te zetten. We willen zeker geen conflicten, niet met de politie en niet met de klanten.”

In de Gouden Jaren startte begin februari van dit jaar op met Francky Callens en Valérie Claeys als uitbaters. Ze legden zich toe op het serveren van maaltijden op de houtgrill. Toen de lockdown werd afgekondigd werd niet meteen gestart met take away.

“We wilden een eigen concept uitwerken om alsnog de smaak van onze vlees-en visgerechten te bewaren en mee te geven aan de klanten.” Begin mei dan werd gestart met een drive-in waarbij de klanten in de wagen de gerechten konden gebruiken.

Gezien het mooie weer van zaterdag, gingen ook heel wat klanten zich neervleien in de aanpalende grasweide. Er moet zich daar éen iemand aan gestoord hebben en de politie gebeld hebben.

Waarschuwing

“Er werd ons geen boete opgelegd, maar we kregen wel een waarschuwing. We schorsten dan ook de take away op. Het is en blijft ontzettend moeilijk om de mensen te wijzen op wat kan en wat niet kan.”

“We schreven voor om in de wagen de maaltijden te gebruiken, maar dat wordt door de klanten niet altijd zo tot in de puntjes opgevolgd. En dat is ook te begrijpen. Alleen voor die éne beller niet.” De uitbaters blijven wel thuislevering voorzien.

Het Pinksterweekend In de Gouden Jaren werd ingezet door DJ Triple R die vrijdagavond een set draaide vanuit de uitkijktoren. De uitbaters planden eerder ook het plaatsen van bubbelhuisjes en die zullen ook komende week geplaatst worden.

Bubbelhuisjes

“Op die manier hopen we toch op een volle capaciteit te kunnen draaien en dit vanaf 8 juni. We zullen door het herinrichten van het restaurant heel wat plaatsen verliezen die we dan met de bubbelhuisjes zullen recupereren.”

De bubbelhuisjes zijn houten chalets die deze zomer voorzien waren als slaaphuisjes op de weide van Rock Werchter.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier