In De Gouden Jaren nieuwe horecazaak op de Kemmelberg

Uitbaters Francky Callens en Valérie Claeys. © (foto EF)
Redactie KW

Op de Kemmelberg heeft komend weekend de opening plaats van restaurant ‘In De Gouden Jaren’, de nieuwe naam voor de bekende zaak Belvédère. Uitbaters zijn Francky Callens (50), afkomstig uit Ardooie en Valérie Claeys (35).

Francky en Valérie waren al langer op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Het was dit of het buitenland. Maar voor ons is Heuvelland ook wel dat stukje buitenland, zodat de keuze vlug gemaakt was”, aldus de uitbaters, die Heuvelland zeer goed kennen. “Op jonge leeftijd kwam ik al mee naar de Ieperse rally en als tiener reed ik met de fiets de Kemmelberg op. Mijn vader had vroeger een vleesverwerkend bedrijf en wij kochten het vlees toen rechtstreeks bij de boeren in Heuvelland. Als milicien was ik gekazerneerd in Ieper en regelmatig moest ik de wacht doen in de commandobunker. Ook toen kwam ik regelmatig in de Belvédère”, weet Francky te vertellen.

Valérie is de dochter van de Ieperse stadsnar Brian Claeys, tevens rallypiloot.

Houtvuur

‘In De Gouden Jaren’ wordt naast tearoom ook een grill restaurant. “Grillen op houtvuur is een kunst, een echte ambacht. Het is ook de oudste manier van koken. De natuurlijke aroma’s van het houtvuur en vuurkruiden gaan mee tot op het bord. Ik geef alvast mee dat wij gaan grillen op fruitbomenhout, olijfhout en druivenranken. Ook de friet gaat op de grill.”

Interieur werd volledig gerenoveerd.
Interieur werd volledig gerenoveerd.© (foto EF)

Het interieur van de zaak werd volledig gerenoveerd. “Wij kozen voor een interieur met een knipoog naar de jaren 60, 70, 80 en 90. Er worden diverse ruimtes voorzien, wat de gezelligheid moet vergroten”, aldus de uitbaters.

Nieuwe zaak

Schepen van Toerisme Jean-Pierre Geelhand is alvast opgetogen met de opening van de nieuwe zaak. “Door het eerder verdwijnen van twee bekende horecazaken aan elke kant van de berg was er nood aan een nieuwe zaak”, aldus Jean-Pierre Geelhand, zelf lange tijd uitbater van de Belvédère. Hij verkocht in 2013 het pand aan de Gullegemse bouwondernemer Noël Kindt.

Info : indegoudenjaren@belvederekemmelberg.be of 0474 25 50 52.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier