In d’Oude Bakkerij opent vanavond een zomerbar

Links zien we Gwenny Watteyne, die de zaak overneemt van Doriane Dewulf. (foto ACK)
Redactie KW

Feestzaal d’Oude Bakkerij in Jonkershove krijgt nieuwe uitbaters. Na twaalf jaar neemt Doriane Dewulf afscheid van de zaak. Gwenny Watteyne is de nieuwe uitbaatster. Vandaag opent ze ook een zomerbar.

Doriane Dewulf (56) is de echtgenote van Bart Trybou, moeder van vier en leerkracht in de Vrije Basisschool in Houthulst. Twaalf jaar geleden startte ze samen met haar partner d’Oude Bakkerij op in Jonkershove. “Ik hield er altijd al van mensen hier te laten genieten”, vertelt ze. “Ieder feest dat hier doorging, was mijn feest.” Na twaalf jaar kiest Doriane echter voor een nieuwe weg in haar leven. “D’Oude Bakkerij nu overdragen aan iemand anders doet wel pijn, maar ik was al lang op zoek naar iemand die het zou kunnen overnemen. Zeker nu mijn eerste kleinkind op komst is, wil ik wat meer tijd vrijmaken voor mijn gezin.”

Toevallig zocht Gwenny Watteyne (46) een nieuwe uitdaging. Gwenny woont in Kortemark, is de partner van Geert Vercruysse, leerkracht en uitbaatster van foodtruck Suiker en Bloem. Gwenny en Doriane vonden elkaar en kwamen tot een akkoord. Voor wie al gereserveerd had verandert er niets, alleen zal Gwenny nu de mensen ontvangen. “Ik wil het werk van Doriane verderzetten, maar met een eigen touch. Er zijn twee zalen. In de ene is plaats voor een 40-tal personen, in de andere voor 120 personen. Met het springkasteel en andere speelmogelijkheden in de tuin, een aparte speelkamer en een slaapkamer voor de hele kleintjes, blijven we een kindvriendelijke zaak. Vandaag openen we ook een zomerbar in de kleinste zaal“, verklapt Gwenny. “Vijf weken lang kan je van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 22 uur genieten van de desserten van Suiker en Bloem en van tapas en snacks.”

(ACK)

Wie wil reserveren bij d’Oude Bakkerij kan dat via 0472 82 20 96. Contact is ook mogelijk via ‘Suiker en Bloem’ op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier