In campus Menen nog slechts vijf covidpatiënten; andere cijfers AZ Delta stagneren

Redactie KW

Het aantal corona-opnames in AZ Delta is licht gedaald en dat geldt ook voor het aantal patiënten op intensieve zorgen. Opvallend is de forse daling van het aantal covid-patiënten in Menen. Drie weken geleden waren dat er nog 24, nu nog slechts vijf. Op een etmaal tijd vielen opnieuw zes overlijdens te betreuren.

De dienst intensieve zorgen voor alle campussen wordt georganiseerd in Rumbeke. Daar verblijven momenteel 20 patiënten, twee minder dan gisteren. Het totaalaantal opnames zakte ook tot 113 (-3).

Terwijl de cijfers in Rumbeke en Torhout vrij stabiel blijven tegenover gisteren met respectievelijk 92 (-1) en 16 (=) patiënten, is de daling in Menen wel opvallend. Gisteren werden daar nog zeven patiënten verzorgd, nu vijf.

Maar vooral wanneer je het afzet tegen de cijfers van drie weken geleden (dinsdag 17 november) is het verschil duidelijk. Het aantal in Menen bedraagt nog ongeveer een vijfde (van 24 naar 5), in Torhout is het een ruime halvering (van 38 naar 16) en in Rumbeke nam het aantal af met bijna dertig procent (137 naar 92). Kanttekening: In Rumbeke situeert zich dus wel de dienst intensieve zorgen, waar ook patiënten uit Torhout en Menen naar toe worden gebracht als hun situatie verslechtert.

Het aantal overlijdens blijft wel fiks oplopen. Afgelopen 24 uur overleden opnieuw zes mensen, het totaalaantal bedraagt nu al 194.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.