Met zes betonpompen werd woensdag liefst 500 kubieke liter stortbeton gegoten. Het betonneren zelf gebeurt in vier fases. De tweede fase vindt midden april plaats. Voor de bewoners was het wat uitkijken door al het zware verkeer, maar ze werden recent duidelijk op de hoogte gebracht tijdens een bewonersvergadering.

Door het gewicht van al het beton zal de dorpsbrug ongeveer zeventig centimeter zakken. Op sociale media weerklonk al de reactie: 'Aha, het zal toch nog een platte brug worden'. Daarmee verwees de auteur naar de huidige meerderheid van De Brug/N-VA & Open VLD die jarenlang voorstander was van een platte brug, maar bij de start van de bestuursperiode in 2013 te horen kregen dat enkel een hoge brug tot de mogelijkheden behoorde. Normaal moesten de betonwerken al vorige week zijn uitgevoerd, maar het slechte weer en hevige wind zorgden voor uitstel.

Betonmixers gespot aan de dorpsbrug! De fiets- en wandelbrug blijft toegankelijk tijdens deze werken. #nieuwwegdek #viaplan

Geplaatst door Ingelmunster op Woensdag 20 maart 2019

(PADI - Foto's Stortbeton Declercq)

Met zes betonpompen werd woensdag liefst 500 kubieke liter stortbeton gegoten. Het betonneren zelf gebeurt in vier fases. De tweede fase vindt midden april plaats. Voor de bewoners was het wat uitkijken door al het zware verkeer, maar ze werden recent duidelijk op de hoogte gebracht tijdens een bewonersvergadering. Door het gewicht van al het beton zal de dorpsbrug ongeveer zeventig centimeter zakken. Op sociale media weerklonk al de reactie: 'Aha, het zal toch nog een platte brug worden'. Daarmee verwees de auteur naar de huidige meerderheid van De Brug/N-VA & Open VLD die jarenlang voorstander was van een platte brug, maar bij de start van de bestuursperiode in 2013 te horen kregen dat enkel een hoge brug tot de mogelijkheden behoorde. Normaal moesten de betonwerken al vorige week zijn uitgevoerd, maar het slechte weer en hevige wind zorgden voor uitstel. (PADI - Foto's Stortbeton Declercq)