Alweer een hele poos geleden dat het er vijf ineens waren: volgens Sea Life komt dat door de piek in de paasvakantie. "'t Is echt hoogseizoen nu, er verblijven op dit moment nog vier andere zeehondjes in het opvangcentrum. Vrijdagavond vingen we er nog eentje op in Nieuwpoort: een grijze mannetjeszeehond van 21 kilo, met veertig graden koorts", zegt dierenverzorger Victor Vienne. Chris Dumon, een Antwerpse jongen met autisme, adopteerde zeehondje...Chris.

(Lees verder onder de video)

Het gezin is thuis in Sea Life. "We komen geregeld een weekje naar Blankenberge want de zeelucht doet onze zoon goed. En we brengen dan ook altijd een bezoekje aan Sea Life. We hebben daar een abonnement." Voor de adoptie stond het gezin wel drie jaar op de wachtlijst. "Maar we zijn blij dat het deze is geworden: Chris en zijn zeehondje hebben niet alleen dezelfde naam, maar ook een zelfde speciaal karakter. De volgende keer dat we hier een strandwandeling komen maken, roepen we 'Chris' en hopelijk komt hij dan nog eens hallo zeggen", glimlacht mama Monique Frigne.

Een van de pups die donderdag het ruime sop kozen, moest overigens na een hondenbeet onder het mes. "Een teentje uit zijn achterflippers - de staart, zeg maar - werd geamputeerd", klinkt het. De zeehondjes op het strand met rust laten, is dus nog maar eens de boodschap.

© BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA

(WK - Foto's BELGA)

Alweer een hele poos geleden dat het er vijf ineens waren: volgens Sea Life komt dat door de piek in de paasvakantie. "'t Is echt hoogseizoen nu, er verblijven op dit moment nog vier andere zeehondjes in het opvangcentrum. Vrijdagavond vingen we er nog eentje op in Nieuwpoort: een grijze mannetjeszeehond van 21 kilo, met veertig graden koorts", zegt dierenverzorger Victor Vienne. Chris Dumon, een Antwerpse jongen met autisme, adopteerde zeehondje...Chris.(Lees verder onder de video)Het gezin is thuis in Sea Life. "We komen geregeld een weekje naar Blankenberge want de zeelucht doet onze zoon goed. En we brengen dan ook altijd een bezoekje aan Sea Life. We hebben daar een abonnement." Voor de adoptie stond het gezin wel drie jaar op de wachtlijst. "Maar we zijn blij dat het deze is geworden: Chris en zijn zeehondje hebben niet alleen dezelfde naam, maar ook een zelfde speciaal karakter. De volgende keer dat we hier een strandwandeling komen maken, roepen we 'Chris' en hopelijk komt hij dan nog eens hallo zeggen", glimlacht mama Monique Frigne.Een van de pups die donderdag het ruime sop kozen, moest overigens na een hondenbeet onder het mes. "Een teentje uit zijn achterflippers - de staart, zeg maar - werd geamputeerd", klinkt het. De zeehondjes op het strand met rust laten, is dus nog maar eens de boodschap.(WK - Foto's BELGA)