In beeld
IN BEELD – Monty Python Spamalot maakt iedereen blij in Stadsschouwburg Antwerpen

Niet enkel tijdens de première, maar ook na de andere voorstellingen van Monty Python Spamalot in de Stadsschouwburg van Antwerpen vertrok iedereen glunderend uit de zaal. Regisseur Stany Crets maakte van deze voorstelling terug een pareltje, met de nodige humor.


Dit stuk werd al eens naar Vlaanderen gehaald in 2011 met een heel fijne cast. Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Ann Van den Broeck, Nordin De Moor, Dieter Verhaeghe en een geweldig ensemble stonden in 2011 op het podium en ook deze keer tekenden ze present. Enkel Kobe van Herwegen is nu nieuw. De stem van God is deze keer van niemand minder dan Erik Van Looy. Deze voorstelling werd gespeeld in nieuwe decors, met nieuwe kostuums en het stuk werd aangepast aan de actualiteit en de tijdsgeest van vandaag.

De film Monty Python and the holy grail dateert reeds van 1975 en is voor iedere fan van absurde humor een absolute klassieker. Wanneer je eens goed wilt lachen, ben je op de juiste voorstelling. De liefhebbers van musicals zullen enkele parodieën zeker weten te smaken. Er komen enkele grappige scenes in voor, waar we enkele grote producties herkennen: The Phantom Of The Opera, Daens, Singin In The Rain, enz. Ook met BV’s wordt de spot gedreven, er zit geen rem op. We zien zelfs K3 de revue passeren. Jonas Van Geel brengt een zalig nummer hierover. Nu al een klassieker!

De typische absurde humor van Monty Python is fijntjes vertaald door Stany Crets naar het Vlaams. De zinloze discussie tussen de twee wachters bij de opening van de voorstelling zet hierbij meteen de toon. In geen enkele voorstelling kan je weggeraken met minutenlange discussie over de origine van kokosnoten. Heerlijk grappig. West-Vlaming Walter Baele is hilarisch als de Franse soldaat die koning Arthur en zijn ridders lekker zit te verwijten, helemaal zoals in de oorspronkelijke film. Ongetwijfeld het hoogtepunt van de voorstelling voor uw reporter.

Het verhaal van Koning Arthur (Koen Van Impe) en zijn ridders van de Ronde Tafel die op zoek gaan naar de Heilige Graal dient als leidraad doorheen de voorstelling. Ann Van Den Broeck (wederhelft van Stany Crets) is de ster van de avond als de dame van het meer die Arthur op weg zet in zijn queeste. Zij bewijst hier dat ze een ongelooflijke stem heeft, maar ook zin voor humor, een diva doorheen de show die er zo over gaat dat de zaal echt plat ligt van het lachen. Wat een actrice. De voorstelling wordt dus afgewisseld met platte absurde humor en grappige subtiele verwijzingen naar de Vlaamse showbizz. Aan u om deze te ontdekken tussen het hilarische geweld. Wil je eens een avond goed lachen, ga dan zeker kijken naar deze topproductie!

(PADI – Foto’s Sandro & PADI)

Door het succes komen er twee extra voorstellingen bij op vrijdag 12 en zaterdag 13 april, telkens om 20 uur, in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Andere info en tickets via www.deepbridge.be, www.teleticketservice.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.