Donderdag 22 oktober, 2020

IN BEELD - Landbouwweekend in Middelkerke

Het landbouwweekend palmt dit weekend weer de dijk van Middelkerke in. Er valt heel wat te beleven. Zo zijn er gezellige terrasjes, artisanale proevertjes, verkoop van verschillende hoeveproducten maar ook boerderijdieren en landbouwmachines.

IN BEELD - Landbouwweekend in Middelkerke

De bedoeling is om landbouw dichterbij de mensen te brengen. Ook aan demonstraties geen gebrek. Je leert er hoe je schapen moet scheren, koeien moet melken, er wordt geploegd op het strand en gedorst met een oude dorsmachine. Een echte aanrader zijn de paardenshows met trekpaarden. Vandaag waren de paarden Brabander van Evergem van de partij. Er werden een aantal dressuur-nummers opgevoerd. Maar misschien nog spectaculairder zijn de piramides die worden gevormd op de paarden. Een waar spektakel voor jong en oud.

Ook voor de kindjes is er veel te doen. Het Epernayplein werd omgetoverd tot een waar boerderijspeeldorp. Al blijft de nadruk toch vooral liggen op de vele dieren maar zeker ook op de producten die te koop worden aangeboden. Honing, appelen, groente, kaas,... Je vindt het allemaal terug op de zeedijk. Ten voordele van de MS LIGA is er wederom een puddingverkoop, wie zijn steentje wil bijdragen aan het goede doel kan er terecht naast het 'koeien melken'. Wie morgen nog geen plannen heeft kan gerust nog een dagje komen 'boeren' want er staan nog heel wat leuke activiteiten op het programma. Het landbouwweekend vindt doorlopend plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur.

(RDB-foto's LC)