IN BEELD – Kleurrijke Dag van de Jeugdbeweging in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

De Dag van de Jeugdbeweging stond in Izegem synoniem met het Colourfestival. Tijdens ludieke spelletjes én gewapend met gekleurd krijtpoeder bekampten de jeugdbewegingen elkaar.

Alle leden en de leiding van alle jeugdbewegingen in Vlaanderen werden vrijdag naar jaarlijkse gewoonte in de bloemetjes gezet op Dag van de Jeugdbeweging. Ook in Izegem viel heel wat te beleven.

IN BEELD - Kleurrijke Dag van de Jeugdbeweging in Izegem
© Frank Meurisse

Zo organiseerde de jeugddienst op de Korenmarkt naar traditie het Colourfestival. Alle kinderen en jongeren in hun uniform konden op de verkeersvrije Korenmarkt een vieruurtje nuttigen. Kwestie dat ze sterk stonden om een half uur later elkaar te lijf te gaan met… kleurpoeder. Er werden twee sessies georganiseerd voor wie jonger en voor wie ouder dan 12 is.

Via ludieke spelletjes vloog het kleurkrijt alle richtingen uit. De wind maakte het schouwspel compleet door het stof te laten opwaaien en het tot de mooiste kleurencombinaties te mengen.

IN BEELD - Kleurrijke Dag van de Jeugdbeweging in Izegem
© Frank Meurisse

Later vrijdagavond volgt nog de leidingsavond. De winnaars van de wedstrijd ‘jeugdbeweging in de kijker’ worden dan bekendgemaakt. Een ludieke wedstrijd die de jeugddienst organiseerde om de Izegemse jeugdbewegingen in de kijker te plaatsen. Elke jeugdbeweging kreeg de kans om een leuke foto in te sturen. De jeugddienst plaatste alle foto’s op haar Facebookpagina met de oproep om de foto te liken. De foto met de meeste likes ontvangt een cadeaubon ter waarde van 100 euro, te gebruiken voor de jeugdvereniging. Een aantal verenigingen haalde meer dan 1.500 likes op hun foto. (MI-foto Frank)

IN BEELD - Kleurrijke Dag van de Jeugdbeweging in Izegem
© Frank Meurisse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier