Het vuur ontstond maandagavond rond 18.50 uur en een uur later stond nagenoeg het volledige dak van de kathedraal in lichterlaaie. Omstreeks 20 uur stortte de torenspits in. De Parijse brandweer kreeg het vuur wel onder controle, maar het valt af te wachten of de beroemde kathedraal nog uit zijn as zal kunnen herrijzen.

Ook enkele West-Vlamingen waren in Parijs, waaronder Griet Balduck uit Brugge. "Er heerste hier maandag een bedrukte sfeer. Er waren veel wenende en biddende mensen. Er stond ook heel wat volk op straat. Mijn man en ik onvedervonden wel geen grote hinder. Vandaag (dinsdag, red.) staat er nog steeds heel wat volk op straat, maar het leven begint in Parijs ook stilaan weer zijn gangetje te gaan."

Onderstaande beelden tonen de staat van de Notre-Dame een dag na de verwoestende brand, zonder de beroemde kerktoren dus, de flèche.

© Griet Balduck
© Griet Balduck
© Griet Balduck

Ook Yente Michiels uit Nieuwpoort was maandag in Parijs. Hij studeert er en zag alles vanop de eerste rij gebeuren. Ondanks de ramp viel de chaos er wel goed mee. "Er was wel heel wat volk aanwezig om naar de brand te kijken, maar chaotisch was het hier niet. De politie schermde het Île de la Cité goed af en ook de Régie Autonome des Transports Parisiens informeert ons goed over de bereikbaarheid van de metro."

© An Thomas
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Griet Balduck
Heel wat volk stond op straat om te kijken naar de ramp., Yente Michiels
Heel wat volk stond op straat om te kijken naar de ramp. © Yente Michiels
© Griet Balduck
© Griet Balduck
Het vuur ontstond maandagavond rond 18.50 uur en een uur later stond nagenoeg het volledige dak van de kathedraal in lichterlaaie. Omstreeks 20 uur stortte de torenspits in. De Parijse brandweer kreeg het vuur wel onder controle, maar het valt af te wachten of de beroemde kathedraal nog uit zijn as zal kunnen herrijzen. Ook enkele West-Vlamingen waren in Parijs, waaronder Griet Balduck uit Brugge. "Er heerste hier maandag een bedrukte sfeer. Er waren veel wenende en biddende mensen. Er stond ook heel wat volk op straat. Mijn man en ik onvedervonden wel geen grote hinder. Vandaag (dinsdag, red.) staat er nog steeds heel wat volk op straat, maar het leven begint in Parijs ook stilaan weer zijn gangetje te gaan." Onderstaande beelden tonen de staat van de Notre-Dame een dag na de verwoestende brand, zonder de beroemde kerktoren dus, de flèche.Ook Yente Michiels uit Nieuwpoort was maandag in Parijs. Hij studeert er en zag alles vanop de eerste rij gebeuren. Ondanks de ramp viel de chaos er wel goed mee. "Er was wel heel wat volk aanwezig om naar de brand te kijken, maar chaotisch was het hier niet. De politie schermde het Île de la Cité goed af en ook de Régie Autonome des Transports Parisiens informeert ons goed over de bereikbaarheid van de metro."