IN BEELD – Herbert Verhaeghe viert 45e verjaardag met 900 fans in Salons Mantovani

Patrick Depypere

Artiesten hebben fans nodig. Zonder fans zijn artiesten niets. Artiesten doen hun uiterste best voor hun fans. Tevreden fans zorgen dan weer dat ze hun idool steunen. Zanger Herbert Verhaeghe uit Kuurne moet zeker niet klagen over zijn fans.

Overal waar hij zingt, zijn er altijd tientallen fans mee om hun idool aan te moedigen. In Salons Mantovani in Oudenaarde hield Herbert een verjaardagsconcert. Op zaterdag 30 maart vierde hij precies op die dag zijn 45ste verjaardag, samen met zijn fans. Maar liefst 900 mensen waren present in de zaal om mee te feesten met Herbert. Heel wat Vlaamse artiesten zouden tekenen voor zoveel fans. Herbert werd er vooraf ook even stil van toen hij het aantal inschrijvingen maar zag stijgen én stijgen. Het concert begon om 20 uur, maar de eerste fans waren al aan de zaal om… 12.30 uur om toch maar de mooiste plaatsen te kunnen bemachtigen. Wie eerst binnen was, mocht inderdaad ook eerst kiezen waar men zou zitten. Hun geduld werd beloond.

Van zodra Herbert op het podium verscheen en begon met Zonder jou zat de sfeer er al direct in. Velen zongen luidkeels mee. Met Vaar je mee was iedereen vertrokken voor een onvergetelijke avond. Met een orkest als de New Bis Band en prachtige stemmen van backing vocals Chelsy en Anita kon het niet mislopen. Ook de dansgroep Dançar deed met hun prachtige danspasjes meer dan hun best om de avond te doen slagen. Herbert zong ook Godenkind, Cupido, Laat ons verbonden zijn, Verwarm mijn hart, Ga niet weg van mij, waarna de eerste gast van de avond op het podium mocht verschijnen. Celien (dochter van Margriet Hermans) zong samen met Herbert Mag ik dan bij… Ze zong alleen Niets meer en Ritme in mij. Herbert vroeg en kreeg een mooi applaus van de zaal voor zangeres Celien. De zanger uit Kuurne vervolgde met Laat de zomer, speciaal voor de Nederlandse Suzanna uit Breda die al 25 jaar in bed ligt. Elisa, Mooi om te zien en De radio waren ook nummers die nog door Herbert voor de pauze werden gezongen.

Na de pauze zong Herbert Deja Vu, Net op tijd, Manuela danst, Het kan niet zijn van Will Tura. Daarna kwam er terug een andere artiest op het podium, namelijk Maarten Cox die Herbert al vijftien jaar kent en die ook op dezelfde dag zijn verjaardag vierde. Maarten moest geen 45 kaarsjes uitblazen zoals Herbert, maar wel 34. Ze zongen samen Zondag van Rob De Nijs. Ook Maarten bracht nog twee eigen nummers: Leuker met 2 en Wat doe je dan. Ment-presentator Herbert zong dan verder Yo Te Amo, Zomers melodietje, Suite van mijn hart, Heb je even genoeg ?, Rood en Een ongewone reis. Natuurlijk mocht Herbert ook nog twee bisnummers brengen, namelijk Als een baby lacht en De Radio. De 900 fans keerden met een heel goed gevoel richting huiswaarts. Ze beleefden een formidabele avond en ze kregen ook al goed nieuws mee naar huis. Zijn volgend verjaardagsconcert wordt immers gehouden op zaterdag 4 april 2020.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.