IN BEELD – ‘Grote reddertest’ in Westende

Redactie KW

De strandredders van Middelkerke zijn in topvorm, dat werd bevestigd op de ‘Grote reddertest’ die werd afgenomen in Westende aan surfclub ‘De Kwinte’.

“Bij deze zijn ze klaar voor het nakende seizoen”, aldus hoofdredder Bart Van Eeckhoutte. “De test bestond uit verschillende fases. Eerst en vooral de materiaalcheck, want de veiligheid van onze bijna 70 redders is nog altijd prioritair. Na de uitleg en de demonstratie van de reddingsvest en de rescuetube volgt de opwarming, een fysieke proef waarin lopen centraal staat.”

“De zeezwemproef werd ook afgenomen, dat wil zeggen dat er twee maal rond de boten wordt gezwommen in de zee, de eerste maal gewoon, de tweede maal op de rug met een bal in de handen. De tijd van de jongens en meisjes wordt gemeten. De bedoeling daarvan is dat ze zichzelf kunnen situeren in de groep. Op basis van de resultaten kunnen we bijvoorbeeld beslissen om sommige redders van post te wisselen.”

“Al hebben ze hun vuurdoop op het strand al achter de rug, we willen hen bedanken voor hun inzet afgelopen zaterdag 29 juni. Een dag waarop er al veel mensen naar het strand kwamen wegens het prachtige weer. De test is nog een extra controle op hun kunnen. Toegegeven er is toch wat groepsdruk mee gemoeid. Verschillende redders en hulppostmedewerkers hadden stress, want iedereen wil natuurlijk het beste van zichzelf geven door een goede prestatie neer te zetten. Binnenkort komen er nog een aantal proeven aan, dit om de communicatie tussen de hulppostmedewerkers en redders te bevorderen.”

(RDB – foto’s LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier