In beeld
IN BEELD Geslaagde repetitie voor Waterfront op strand van Zeebrugge

Bedoeling van het Waterfront is om de toekomst, de hoop en de verzoening te vieren. Daarom zullen op 29 juni, om 19 uur, 6.000 participanten een ketting vormen en per twee een bootje vasthouden op het water. Ze zullen ook een hoopvolle ‘boot-schap’ op dat vaartuigje schrijven. De organisatie is nog steeds op zoek naar deelnemers die deel willen uitmaken van dit project. Er zijn al ongeveer 4.500 mensen ingeschreven.

Donderdag werd alles al eens uitgetest met ongeveer 180 vrijwilligers en ook met personeelsleden van de deelnemende kustgemeenten. “Dat is nuttig gebleken”, vertelt Vivi Lombaerts van GoneWest. “Zo stelden we onder meer vast dat de velcro te snel lost en dat sommige touwtjes te los zaten. Ook merkten we – net als bij de repetitie voor het Lichtfront – dat de mensen de neiging hebben om dichter bij elkaar te gaan staan. Maar daarom is er ook die repetitie, nu hebben we nog tijd om bij te sturen waar nodig.”

“Het was overigens ook nog wel koud”, stipt Vivi Lombaerts nog aan. “De mensen stonden soms op en neer te springen in het water tegen de kou. Maar we hebben er vertrouwen in dat het tegen 29 juni toch al een beetje warmer zal zijn.”

(FV – Foto’s Jeroen Jacobs Photo Projects)

Meer info: https://www.gonewest.be/nl/gonewest/waterfront

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.