IN BEELD – Derde editie Retro Sur Mer in Wenduine is voltreffer

Redactie KW

Liefhebbers van retro en vintage kwamen vorig weekend weer uitgebreid aan hun trekken op Retro Sur Mer in Wenduine. Het evenement was aan zijn derde editie toe en kende volgens organisator Radar Events een ongeëvenaard succes.

“Retro Sur Mer blijft met voorsprong het grootste en populairste retro en vintage festival van de Benelux. Meer dan 45.000 mensen vonden dit jaar de weg naar Wenduine; we zijn uitgegroeid tot een echt familiefestival”, zegt Ben Mouling, die spreekt van ‘de doorbraak bij het grote publiek’. “Op zondag alleen al hadden we meer dan 25.000 bezoekers.”

Retro Sur Mer ging vrijdagavond van start met een rechtstreekse uitzending van het Radio 2-programma ‘Spits met Niels’. Sfeermakers op zaterdag waren The Retronettes, Radio Modern en Radio 2-dj Guy De Pré, die zondag ook de ‘Grote Prijs Guy De Pré’ uitreikte voor de mooiste oldtimer. Dat werd de donkerrode Studebaker van Guido Valcke. “Het pronkstuk uit mijn oldtimercollectie: hij heeft 20 jaar in een museum gestaan in Las Vegas en het is de eerste keer dat ik er publiekelijk mee naar buiten kwam”, aldus de trotse Beernemnaar.

Op 14 en 15 september is er de eerste editie van Retro Antwerp, volgende zomer komt er een nieuwe editie in Wenduine.

(WK/foto’s LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier