In basisschool Rodenburg breit iedereen mee aan De Warmste Sjaal

Vbs Rodenburg mikt op een sjaal van maar liefst 3,5 kilometer. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Breien, breien en nog eens breien… In elk vrij moment zie je in vbs Rodenburg de breinaalden naar boven komen. Leerlingen, familieleden en vrienden breien er allemaal samen aan De Warmste Sjaal. De leerlingen laten zich sponsoren per gebreide centimeter. De opbrengst gaat naar Jolie Julie en Poverello.

Vrijdag was er een breinamiddag voor de kinderen vanaf het derde leerjaar, hun ouders en hun grootouders. “Er is hier weer een breihype, net zoals vier jaar geleden toen er boombreinamiddagen georganiseerd werden in het kader van een klimaatproject“, vertellen de leerkrachten. Een leerkracht handvaardigheid bracht de leerlingen de kneepjes van het vak aan. De jongere kinderen kunnen nog niet meebreien. Zij verkopen knutselwerkjes en warme chocomelk voor De Warmste Week.

3,5 kilometer

“We willen de langste en warmste sjaal breien”, aldus directeur Stephanie Bastoen. “Een sjaal van 3,5 kilometer (!) is ons doel. Dan kunnen we een aardig bedrag schenken aan Jolie Julie, het goede doel waar mutsjes gemaakt worden voor kindjes die door ziekte of therapie hun haren verliezen. We hebben echter nog veel helpende handen en wol nodig hiervoor. Hoeveel meter we momenteel hebben is moeilijk te zeggen, want er wordt ook overal thuis gebreid. We zouden graag onze warmste en langste sjaal symbolisch overhandigen op De Warmste Week. Daarna maken we er dekens van die we zullen schenken aan Poverello, dus wordt er meteen nog een goed doel gesteund.”

In basisschool Rodenburg breit iedereen mee aan De Warmste Sjaal
© EDB

Naast de breinamiddag van vorige week organiseren ouders op donderdag 28 november vanaf 19.30 uur nog een breiavond in de zaal van de Rodenburgschool. De inkom bedraagt 2,5 euro en gaat eveneens naar het goede doel. Wie het wenst mag drankjes en versnaperingen meebrengen. Inschrijven hiervoor kan via breienvoordewarmsteweek@outlook.be