Immex Immobiliën uit Wielsbeke schenkt deel van ereloon weg

Zaakvoerders Lode Degroote en Katelijn Vandaele zijn twee van de vijf leden van het Immex-team. Door coronamaatregelen kon Lode niet heel zijn team samenbrengen. (gf)
Redactie KW

Door de coronamaatregelen lijden veel verenigingen en zelfstandigen inkomstenverlies. Overal in de provincie zetten mensen hartverwarmende acties op touw. Immex Immobiliën uit Wielsbeke komt op de proppen met een inzamelactie. Het immobiliënbureau schenkt 10 procent van het ereloon op verkoop en verhuur weg.

Zaakvoerders Lode Degroote en Katelijn Vandaele en hun team merkten dat heel wat verenigingen of zelfstandigen fondsen tekort zullen komen. Daarom zette het kantoor een actie op poten. “We merken dat velen afzien door coronacrisis. Verenigingen kunnen geen geld ophalen door een gepland eetfestijn. Bedrijven zullen voor sponsoring op de rem gaan staan. Zelf zijn we ook lid van een verenigingen. We weten hoe broodnodig die inkomsten kunnen zijn. Daarom zullen wij 10 procent van het ereloon op verkoop en verhuur afstaan. Door de negatieve impact van de crisis om te buiten naar iets positiefs en duurzaams, steken we graag een extra hartje onder de riem”, vertelt Lode.

Mensen die nadeel ondervonden hebben door de crisis, kunnen zich op Facebook nomineren als goed doel. “Door het delen van ons bericht op Facebook met de mededeling samen sterk tegen corona en een kleine motivatie zien we wie we kunnen steunen met onze actie. Een verkoper of verhuurder kan dan bij ons aankloppen met het gewenste goede doel”, geeft de zaakvoerder aan.

Geen huisbezoeken

Momenteel liggen de bezigheden van Immex Immobiliën zo goed als stil. De makelaars mogen geen potentiële kopers ontvangen, maar ook geen bezoeken aan woningen doen. “Alles staat momenteel stil. Wie als verkoper of verhuurder met ons in zee wenst te gaan, kan ons gerust een mailtje sturen met het goede doel. Bij het eerstvolgende moment waarop het mag, kunnen we dan rond te tafel zitten. De actie loopt bij ons tot 3 mei”, besluit Lode. (NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.