https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ilse en Lorris trouwen als eersten in nieuwe trouwzaal Vleteren

© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Het eerste huwelijk in de nieuwe trouwzaal in de Sceure in Vleteren stond vrijdag op de agenda. Het gelukkige paar was Ilse en Lorris.

De publieke diensten van de gemeente Vleteren verhuisden in mei naar OC De Sceure. Op de eerste verdieping bevinden zich dienst Ruimte & Omgeving en verdere interne diensten. Ook de Raadzaal – Trouwzaal, waar huwelijken voortaan worden voltrokken met zicht op de De Meestersmolen. Vrijdag stond het eerste huwelijk in de nieuwe trouwzaal op de agenda. “Aan het concept en mijn voorbereiding is er op zich niets veranderd”, zegt schepen Gerda Goubeir. “De nieuwe trouwzaal is natuurlijk wel een heel mooie, ruime en open zaal. Dit was het eerste huwelijk en we hebben een aantal zaken genoteerd die nog kunnen verbeterd worden. Zo zullen we kijken om de aankleding nog wat gezelliger te maken. Het koppel had ook muziek meegenomen en dat inspireerde ons. Misschien dat we dit in de toekomst ook zullen doen.”

Ilse en Lorris uit Westvleteren was het gelukkige koppel die door schepen Goubeir werden gehuwd. “Het was een emotioneel gebeuren”, zegt schepen Goubeir. “Op vlak van huwelijken was het door corona zeer kalm. In 2019 had ik 26 huwelijken en dat was een verdubbeling van het jaar daarvoor. In 2020 had ik enkele buitenhuwelijken, maar een stuk minder dan in 2019. Het is afwachten wat 2022 zal brengen, maar ik denk dat er dan heel veel mensen in het huwelijksbootje zullen treden. Ik zet mij schrap.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.