https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ilse Coghe en Peter Anckaert kiezen voor nieuw leven in Frankrijk: “Tijd voor een nieuw hoofdstuk”

Peter Anckaert en Ilse Coghe starten een nieuw avontuur in het Franse dorpje Montclar op 1.000 kilometer van Hooglede.© (Foto JT)
Peter Anckaert en Ilse Coghe starten een nieuw avontuur in het Franse dorpje Montclar op 1.000 kilometer van Hooglede.© (Foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Gemeenteraadslid Ilse Coghe (50) en haar man Peter Anckaert (47) laten Hooglede voor wat het is en kiezen voor een compleet nieuw leven in Frankrijk als hoteluitbaters. Een droom die al jarenlang als een zaadje in hun achterhoofd zat, is mede door de corona eindelijk ontkiemd. Eind juni trekken ze de deur in Hooglede definitief achter zich dicht, klaar voor het avontuur van hun leven. Of zoals Ilse het zelf poëtisch verkondigt: “Het leven is een boek, tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Het is maar weinigen gegeven om hun levensdroom na te jagen. Terwijl de coronacrisis voor heel wat ellende zorgde, was het ook onrechtstreeks de aanzet die Ilse en Peter nodig hadden om die stap te durven zetten. Ilse werkte als reisagente maar kreeg eind februari haar ontslag. Peter was zelfstandig consultant in de IT om buitenlandse afdelingen van bedrijven op te starten. In maart kreeg ook hij de bons.

“Al sinds we trouwden, hadden we plannen om iets in het buitenland te doen”, opent Ilse. “Maar er was altijd wel iets dat ons tegenhield. Nu we allebei zonder werk vielen, was dit de ultieme kans om die droom te verwezenlijken.”

Driesterrenhotel

Het koppel trekt naar het Franse dorpje Montclar, waar ze het driesterrenhotel Domaine De l’Adoux zullen uitbaten. Het grondgebied beslaat zes hectaren en is gelegen op zo’n 1.000 meter hoogte. Het hoofdgebouw omvat 28 kamers met nog vijf kamers in het bijgebouw. Verder beschikt het complex over een overdekt zwembad, sauna en Turks stoombad. Samen met 14 personeelsleden zullen Ilse en Peter instaan voor de werking, de eerste twee jaar nog bijgestaan door de huidige eigenaars.

“Het was een lange zoektocht”, vervolgt Peter. “We hadden best wel wat voorwaarden waaraan voldaan moest worden. Zo wilden we geen verbouwproject, maar iets dat kant-en-klaar was. Het mocht ook geen B&B zijn. Verder was het ook van belang om zowel in de zomer als de winter klanten te kunnen ontvangen. Niet enkel skitoeristen om vervolgens maandenlang te moeten sluiten.”

Het was een hele zoektocht om het ‘juiste’ hotel te vinden. Peter onderzocht eerst een 50-tal hotels in de noordelijke Alpen. Daarvan bezocht hij er uiteindelijk 20. “Maar hier vonden we ons ding niet”, verduidelijkt hij. “We misten precies de charme. Het rationele stond wel voorop. Het moet natuurlijk leefbaar zijn. Daarna verlegden we onze focus op de zuidelijke Alpen.”

Peter en ik zijn grote avonturiers maar ook voor ons is het een grote stap

“Samen met een makelaar bezochten we een drietal hotels en daar zat ook Domaine De l’Adoux tussen, gelegen tussen de Alpen en de Provence op zo’n 1.000 kilometer van Hooglede.” Op 7 juni wordt de akte definitief getekend en vanaf dan zal het snel gaan want hun huis in de Roeselarestraat is inmiddels verkocht. Eind juni moeten ze de woonst verlaten.

Ook voor hun vier kinderen is het geen evidente stap. Warre (20) blijft in Hooglede achter, Veere (19) gaat volgend jaar op Erasmus. Jurre (17) volgt al sinds zijn twaalfde Frans onderwijs in Komen dus voor hem zal de taal alvast geen barrière vormen. De jongste, Nore (12), is op 30 juni klaar met het lager onderwijs.

“We beseffen dat het voor de kinderen een harde noot om te kraken is”, geeft Ilse mee. “Peter en ik zijn grote avonturiers maar ook voor ons is het een grote stap. Ik zit inmiddels 15 jaar in de politiek, we laten hier heel wat vrienden achter. Beiden zijn we rasechte Hoogledenaars en we zullen Hooglede absoluut hard missen.”

300 dagen zon per jaar

Peter vertrekt op 7 juni en als de schoolbel op 30 juni voor het laatst rinkelt, komen ook Ilse en de kinderen achter. Vervelen zullen ze zich er zeker niet. Zo is er een groot meer in de nabijheid die de mogelijkheid biedt om te watersporten. Tevens liggen er vijf nationale parken in de buurt. De bergen zijn een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen in de zomer, skiën kan in de wintermaanden. “En wat leuk meegenomen is, zijn de 300 dagen zon in een jaar,” besluit Ilse.

Info: www.domainedeladoux.fr.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten