De jeugdboekenuitgeverij Clavis - die ook over een aantal conceptwinkels beschikt - richtte vorig jaar ook een vestiging op in Brugge. Het bedrijf wil in de conceptwinkels, waar voornamelijk de boeken van de eigen uitgeverij verkocht worden, ook zoveel mogelijk beleving rond lezen en tekenen organiseren.

Clavis, die momenteel nog alle winkels gesloten moeten houden, speelt ook in op deze ongewone tijden waarin het coronavirus ons blijft teisteren. Het bedrijf roept bekende en minder bekende illustratoren op om leuke tekeningen, in de tijd Quarantekeningen genoemd, te maken op plaats waar die tijdens een wandeling goed zichtbaar zijn. Zoals op winkelramen bijvoorbeeld. "Het initiatief werd al opgestart in Gent, Leuven en Antwerpen maar nu is dus ook Brugge aan de beurt", zegt Els Linskens van de Clavis winkel in de Sint-Amandsstraat in Brugge. "Illustrator Henk Linskens (broer van Els, red.) is intussen al begonnen en plaatste tekeningen op het raam van Clavis en in de etalage van boekenhandel De Reyghere op de Markt van Brugge. Ook cartoonist Marec zal later nog op de kar springen en nog eens resem andere creatievelingen. Het initiatief is overigens niet enkel voorbehouden voor (semi)professionelen. Ook amateurs en dus zeker ook de Brugse kinderen kunnen een leuke tekeningen."

"Bedoeling is dat het uitgroeit tot een grote mooie wandeling langs liefst zoveel mogelijk Quarantekeningen. Zo'n wandeling kan een mooi verzetje zijn voor mensen die het wat zwaar hebben in deze moeilijke tijd of kan gewoon eens een leuk moment in eigen stad betekenen. We vragen aan de tekenaars om een foto van hun tekening te mailen naar quarantainetekening@gmail.com Je kan je tekening ook met #qarantekening posten op instagram of op de facebookpagina Quarantekening. Bedoeling is dat we dan alles verzamelen om zo een mooie wandeling uit te stippelen." (PDV)

De jeugdboekenuitgeverij Clavis - die ook over een aantal conceptwinkels beschikt - richtte vorig jaar ook een vestiging op in Brugge. Het bedrijf wil in de conceptwinkels, waar voornamelijk de boeken van de eigen uitgeverij verkocht worden, ook zoveel mogelijk beleving rond lezen en tekenen organiseren. Clavis, die momenteel nog alle winkels gesloten moeten houden, speelt ook in op deze ongewone tijden waarin het coronavirus ons blijft teisteren. Het bedrijf roept bekende en minder bekende illustratoren op om leuke tekeningen, in de tijd Quarantekeningen genoemd, te maken op plaats waar die tijdens een wandeling goed zichtbaar zijn. Zoals op winkelramen bijvoorbeeld. "Het initiatief werd al opgestart in Gent, Leuven en Antwerpen maar nu is dus ook Brugge aan de beurt", zegt Els Linskens van de Clavis winkel in de Sint-Amandsstraat in Brugge. "Illustrator Henk Linskens (broer van Els, red.) is intussen al begonnen en plaatste tekeningen op het raam van Clavis en in de etalage van boekenhandel De Reyghere op de Markt van Brugge. Ook cartoonist Marec zal later nog op de kar springen en nog eens resem andere creatievelingen. Het initiatief is overigens niet enkel voorbehouden voor (semi)professionelen. Ook amateurs en dus zeker ook de Brugse kinderen kunnen een leuke tekeningen.""Bedoeling is dat het uitgroeit tot een grote mooie wandeling langs liefst zoveel mogelijk Quarantekeningen. Zo'n wandeling kan een mooi verzetje zijn voor mensen die het wat zwaar hebben in deze moeilijke tijd of kan gewoon eens een leuk moment in eigen stad betekenen. We vragen aan de tekenaars om een foto van hun tekening te mailen naar quarantainetekening@gmail.com Je kan je tekening ook met #qarantekening posten op instagram of op de facebookpagina Quarantekening. Bedoeling is dat we dan alles verzamelen om zo een mooie wandeling uit te stippelen." (PDV)