“Ik verhuis omdat ik verliefd ben op mijn buurman”

Liesbeth zette haar appartement prompt te koop en trok in bij Christophe. In 2019 staat het huwelijk gepland. © KDS
Redactie KW

“Ge zijt van Kuurne oje… uw appartement verkoopt omdat ge verliefd zijt op de buurman en bij hem gaat wonen.” Dat berichtje plaatste Liesbeth Gevaert onlangs op Facebook. “Ik had altijd gedacht dat ik mijn man aan de andere kant van de wereld zou vinden. Niet dus”, lacht Liesbeth, die volgende week haar eerste Valentijn viert met haar toekomstige.

Liesbeth Gevaert (29) kocht in december 2016 een appartement in de Hulstsestraat in Kuurne. Niets bijzonders? Toch wel. Na enkele maanden vond de Kuurnse namelijk de liefde bij haar buurman Christophe Tyberghien (36). De twee leerden elkaar kennen toen Liesbeth nog maar pas in haar appartement was ingetrokken. “Na een instuif met mijn vriendinnen had ik nog een halve fles cava over”, vertelt Liesbeth. “Als geste omdat ik nieuw was, stelde ik Christophe voor om hem te trakteren met een glas cava. Hij ging erop in en meteen was er een vriendschappelijke klik.”

Niet veel later deed Christophe een klusje in het appartement van Liesbeth, die op haar beurt haar kookkunsten bovenhaalde. “Om mij te bedanken, maakte Liesbeth verse lasagne klaar. Heerlijk! En weer hadden we een leuke avond”, zegt hij. De twee voelden de vlinders in de buik opkomen, maar wilden niet er niet aan toegeven. “Vooral door de gedachte: wat als het fout loopt? We moeten wel nog jaren naast elkaar wonen, hé. Maar uiteindelijk waren de gevoelens veel te sterk. Sinds 20 mei zijn we een koppel.”

De twee probeerden het nog even voor zichzelf te houden, vooral om te zien hoe het zou lopen. “Maar mijn nicht die hier in de buurt woont, had wel al iets door”, zegt Liesbeth. “Wie staat daar altijd op uw balkon, vroeg ze zich af. (lacht) Na onze reis naar Barcelona hebben we onze relatie dan bekend gemaakt.”

Trouwplannen

Een bijzonder liefdesverhaal dus, dat de komende maanden nog een tikkeltje spannender wordt. In september vroeg Christophe immers zijn grote liefde ten huwelijk. “Op 20 april trouwen we voor de wet, 27 april 2019 volgen dan de trouw voor de kerk en een groot feest.” Die 27ste april is voor Liesbeth een bijzondere datum. “Ik had er eigenlijk niet bij stilgestaan, maar mijn twee zussen Elyne en Sarah zijn ook op 27 april getrouwd. Het is misschien een beetje bijgeloof, maar wel leuk. En zij hebben een goed huwelijk”, lacht ze.

“Aan de vlinders in onze buik wilde geen van beiden eerst toegeven”

Velen fronsten hun wenkbrauwen over het feit dat Liesbeth en Christophe al na enkele maanden besluiten om met elkaar te trouwen. “Oké, het gaat snel”, zegt Liesbeth, “maar mijn ouders zijn het beste bewijs dat zoiets kan werken. Na zes maanden gaven ze elkaar ook het jawoord, 31 jaar later zijn ze nog altijd gelukkig getrouwd.”

Binnenkort vieren Liesbeth en Christophe dus ook hun eerste Valentijn samen. “Het is niet zo dat we er veel belang aan hechten”, zeggen ze. “We verrassen elkaar geregeld met kleine dingen. In het weekend na Valentijn gaan we sowieso wel samen uit eten.” Liesbeth en Christophe zijn naar eigen zeggen voor elkaar gemaakt.

Dezelfde interesses

“We delen dezelfde interesses: reizen, koken, uit eten en vooral veel lachen. We vervelen ons nooit”, zegt Christophe. “Ik kijk nu al enorm uit naar onze huwelijksreis van deze zomer. We huren een camper en trekken door Zuid-Frankrijk. Het wordt fantastisch.” En ook Liesbeth heeft enkel lof over haar toekomstige. “Christophe is grappig, lief en eerlijk. Ik kan écht mezelf zijn bij hem. En niet onbelangrijk: hij helpt in het huishouden.” (lacht)

“Ik werk als verpleegster in verschillende shiften en hij als schilder. We hebben het allebei druk, ik vind het dus wel leuk dat we de taken kunnen verdelen.” “Ik voel me daar niet te goed voor”, zegt Christophe. “Ik heb hier vijftien jaar alleen gewoond. Ik ben het gewoon, hé.” Huisje, tuintje, trouwtje, kindje, denken we dan? “Dat laatste is nog niet voor meteen”,lachen ze. “De kinderwens is er wel, maar laat ons nu eerst maar uitkijken naar ons huwelijk.”

Ondertussen is Liesbeth al definitief ingetrokken bij Christophe. Wie interesse heeft in het appartement, kan een kijkje nemen op de website van Coventa. “Het is een duplexappartement met twee kamers”, zegt ze. “Het is vernieuwd en er zijn een grote berging en garage bij. Vooral de locatie, in het centrum van Kuurne, is een pluspunt. Ik heb mij goed geamuseerd in mijn appartement, maar ik woon toch liever bij mijn buurman”, lacht ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.