“Ik ben een grote dierenvriend”

Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021.

Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Deze week: Bauke Lering

Hoe ziet een weekend er bij jou uit?

“Mijn weekends zijn altijd goed gevuld. Iedere zaterdagmorgen geef ik volleybaltraining in Heuvelland. Ik leer de kinderen die nog maar pas gestart zijn de juiste volleybaltechnieken aan. Door corona zijn veel trainingen weggevallen en ik vind het belangrijk dat ze nu een goede volleybalbasis meekrijgen. In de namiddag vind je mij vaak op een activiteit van de Akabe. Dat is scouting voor kinderen en jongeren met een beperking. ’s Avonds speel ik dan een competitiematch met mijn eigen volleybalploeg van DAVO Wevelgem. Zondag houd ik vrij om iets met mijn familie te doen of wat te werken voor school. Het weekend eindigt met een treinrit naar Gent, waar ik aan mijn eerste master in de klinische orthopedagogiek en disability studies begin.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Tijdens de lockdowns bleef ik voornamelijk online lessen volgen. Daarnaast ging ik vaak wandelen, wat uiteindelijk resulteerde in praatsessies met de mensen die ik diep in mijn hart koester. De corona-omstandigheden lieten me de banden met kennissen filteren. Zo ontdekte ik met wie ik oppervlakkige relaties onderhield, maar ook welke mensen echt belangrijk voor me zijn. Met hen werd de connectie enkel sterker.”

Ben je Netflixer of check je veel series en films? Wat zou je aanraden?

“Ja, ik ben wel een echte Netflix-fan. SPLIT is echt een mooie film over een man met meerdere persoonlijkheden. Ik heb ook al heel wat series gezien, voornamelijk de bekende namen zoals Brooklyn 99, Jane the Virgin, The Big Bang Theory, BridgertonReign vond ik ook een zeer mooie serie, maar die is helaas al van Netflix gehaald.”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Ik zou heel graag vrijwilligerswerk verrichten in het buitenland. Daarnaast blijft het mijn grote droom om mijn orthopedagogische studies te combineren met de verzorging van dieren. Daarom staat een opleiding om Animal Assisted Therapy te kunnen geven ook nog op mijn to-dolijstje.”

Je bent dus ook een dierenvriend?

“Ja, ik ben een grote dierenvriend! Ik ben zelfs geboren op Werelddierendag. Vroeger werd ons thuis wel eens lachend een miniboerderij genoemd, omdat er zoveel beestjes bij ons rondliepen. Nu hebben we nog onze hond Quin, een labradoodle. Maar ook onze twee katten Nina en Loki, de twee kippen, onze hamster Finn en twee vissen vind je bij ons thuis. We hebben ook nog ons paard Concello en twee geitjes, Marie en Jeanne.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik hoop dat ik binnen tien jaar al mama ben geworden en dat mijn kinderen in een liefdevol gezin kunnen opgroeien. Op werkvlak zou ik graag een job gevonden hebben waar de nodige ruimte is om mijn creativiteit en ideeën de vrije loop te kunnen laten.” (Lara Vanallemeersch)