“Ik ben daar” informeert jongeren over coronavaccins

©BENOIT DOPPAGNE BELGA
©BENOIT DOPPAGNE BELGA

Het jeugdplatform WAT WAT van De Ambrassade lanceert vandaag de informatiecampagne “Ik ben daar” met betrouwbare informatie over de coronavaccins. De campagne richt zich tot jongeren van 16 tot 24 jaar die zich vragen stellen over de coronavaccins. ‘Ik ben daar’ loopt tot het einde van de zomervakantie.

Vanaf deze week ontvangt wie jonger is dan 24 jaar zijn vaccinatie-uitnodiging. Peilingen leren dat een belangrijk deel van de jongeren nog twijfelen of ze zich al dan niet zullen laten vaccineren. ‘De Stemming’ van eind mei van VRT NWS en De Standaard wees op een vaccinatiebereidheid van 66 procent bij de 18 tot 25-jarigen.

“Er is nood aan niet-sturende informatie op maat van jongeren, zodat ze zich niet laten afschrikken door fake news of zich verplicht voelen. We willen hen met deze campagne niet dwingen, maar hen betrouwbare info geven zodat ze zelf een geïnformeerde keuze kunnen maken die bij hen past”, duidt Dina Srouji, campagnemanager van WAT WAT.

Video’s

Onderdeel van de campagne is een vierdelige videoreeks in samenwerking met Technopolis waarin jongeren vragen stellen aan biostatisticus Geert Molenberghs en Corinne Vandermeulen, hoofd vaccinologie KU Leuven. Daarin worden vragen opgeworpen zoals: maakt het coronavaccin mij onvruchtbaar, kan het mijn DNA veranderen of moet ik de maatregelen nog volgen na mijn vaccin?

Er komen regelmatig updates op www.ikbendaar.be .