IJzerstappers werken blinde vlek in wandellandschap weg

Op de foto herkennen we achteraan v.l.n.r.: penningmeester Hans Wallyn, parcoursmeester Ronny Denys, bestuurslid Patrick Deraeve en peter Lieven Hostens. Vooraan v.l.n.r.: secretaris Patricia Gombert, bestuurslid Marleen Masson, voorzitter Carine Vens en ontwerpster van het logo Kelly Denuwelaere. (foto RLa)
Redactie KW

In Reninge werd het kersvers bestuur van de nieuwe wandelclub De Ijzerstappers samengesteld. Het initiatief ging uit van Wandelsport Vlaanderen vzw om de blinde vlek in deze regio van het recreatief wandellandschap weg te werken.

Wandelsport Vlaanderen vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Deze wandelclubs staan jaarlijks garant voor zo’n 2.000 wandelorganisaties, goed voor 1,7 miljoen deelnames. De federatie stelde vast dat Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren een blinde vlek vormen in het recreatief wandellandschap. Daarom ondersteunden ze het idee om over de drie gemeenten heen een wandelclub op te starten. Na enkele verkennende gesprekken met mensen die het project een warm hart toedroegen, werd de basis voor een nieuwe wandelclub, De IJzerstappers, gelegd. “De IJzer is het gezamenlijk raakpunt van de drie gemeenten, ver zoeken naar een nieuwe naam moesten we dus niet”, verduidelijkt de nieuwe bestuursploeg.

IJzerbroekentocht

Op een voorafgaande informatievergadering werd gepolst naar personen die een engagement in de organisatie wilden opnemen, want een club heeft leden en bestuursleden nodig. 35 enthousiaste aanwezigen bouwden de fundamenten voor een definitieve start en een bestuursploeg werd samengesteld, onder het peterschap van Lieven Hostens, voorzitter van wandelclub Nieuwpoort, lid van de raad van bestuur van Wandelsport Vlaanderen vzw en vanaf 1 januari opvolger van afscheidnemend nationaal voorzitter Jef Joosten.

“Op dinsdag 14 april 2020, in de paasvakantie, wordt de eerste wandeling van de nieuwe club georganiseerd vanuit de basisschool van Reninge. Meer concrete info over deze de Ijzerbroekentocht volgt later”, vertelt Patrick Deraeve.

Al veertig leden

“In amper enkele weken zijn we er in geslaagd om een veertigtal leden in te schrijven bij onze nieuwe vereniging. Op onze Facebookpagina kunnen geïnteresseerden terecht voor alle info om ook aan te sluiten. We zijn zeker niet van plan leden af te snoepen van onze burenclubs. Gezien de blinde vlek in de regio, kunnen we een perfecte aanvulling worden om het wandelen in de Westhoek verder te promoten. Wandelliefhebbers uit Vleteren, Alveringem en Lo-Reninge die zich willen engageren als bestuurslid of als helper in de nieuwe wandelclub zijn van harte welkom. Wie meer informatie wil om aan te sluiten als lid of medewerker stuurt een mailtje naar de secretaris via gombertpatricia64@gmail.com of de penningmeester via hans.wallyn@gmail.com. Uiteraard kan men voor meer uitleg ook steeds aankloppen bij de andere bestuursleden.” (RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier