https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

IJzerbroekentocht eerste grote evenement van Reningse wandelclub De IJzerstappers

Hans Wallyn, Marleen Masson en Ronny Denys van wandelclub De IJzerstappers kijken uit naar de eerste editie van de IJzerbroekentocht op zaterdag 25 september. © KVCL
Redactie KW

Wandelclub De IJzerstappers organiseert op zaterdag 25 september de IJzerbroekentocht. De verschillende wandelingen starten aan ontmoetingscentrum Oud Gemeentehuis in Reninge. Het wandelevenement werd door corona tot twee keer toe uitgesteld, maar kan nu eindelijk plaatsvinden.

Wandelclub De IJzerstappers werd eind 2019 boven de doopvont gehouden met als doel de witte wandelvlek in Vleteren, Alveringem en Lo-Reninge in te kleuren. In die drie gemeenten was namelijk nog geen wandelclub actief. Van bij de start sloten zich meteen tweehonderd leden aan, een schot in de roos dus.

“Vorig jaar konden we tussen de lockdowns door toch nog vier ledenwandelingen organiseren”, zegt bestuurslid Ronny Denys. “Sinds dit voorjaar trekken we er opnieuw maandelijks op uit in de wijde regio tussen Ieper en de Kust. De sfeer binnen de club is opperbest en we doen er alles aan om de leden te verrassen met wandelingen buiten de klassieke paden.”

Unieke broekenlandschap

De IJzerstappers organiseerden eind juni ook vier wandelingen naar aanleiding van Vlaanderen Wandelt Lokaal met start en aankomst in Lo. Dat was meteen ook de vuurproef voor de wandelclub in aanloop naar de IJzerbroekentocht van zaterdag 25 september. Een proef die ze overigens met glans doorstonden. Volgend jaar vindt Vlaanderen Wandelt Lokaal trouwens plaats op 24 april en wordt de streek in en rond Alveringem verkend.

“De IJzerbroekentocht staat voor iedereen open en laat de deelnemers kennismaken met de prachtige IJzervallei en het unieke broekenlandschap”, zegt Ronny Denys. “Er zijn trajecten uitgestippeld van respectievelijk 5, 7, 12, 17 en 23 kilometer. De lus van 7 kilometer is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. De langste lus van 23 kilometer loopt onder meer via het mooie Oostvleteren en de Brabanthoek. Inschrijven kan tussen 7 en 15 uur in het ontmoetingscentrum Oud Gemeentehuis, Dorpplaats 7 in Reninge.”

De IJzerbroekentocht werd door corona al twee keer uitgesteld. “De wandeling stond eerst gepland voor april 2020 en werd vervolgens verplaatst naar september van dat jaar”, legt Ronny Denys uit. “De gezondheidstoestand van ons land deed ons echter telkens de das om. Hopelijk is het nu derde keer, goede keer.”

lidkaart en mutualiteitsattest

Wie lid wil worden van de IJzerstappers kan terecht bij Hans Wallyn, Weststraat 11 in Lo, of kan mailen naar hans.wallyn@gmail.com. Lid worden kost 20 euro. “Voor die prijs krijg je naast een lidkaart ook een mutualiteitsattest waarmee je het grootste deel van je inschrijvingsgeld recupereert”, geeft Ronny Denys nog mee. “Daarnaast geniet je van de verschillende voordelen van vzw Wandelsport Vlaanderen en ben je het ganse jaar verzekerd voor alle wandelactiviteiten, ook privé. Iedereen is welkom.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.