Ijsventer trakteert aan vaccinatiecentrum

© (Foto CLY)
Redactie KW

Jo Vansteenkiste stond dinsdag met zijn ijskar ‘Jocys IJs’ aan het vaccinatiecentrum van Izegem. Hij trakteerde er niet alleen de medewerkers, maar ook mensen die om hun vaccin kwamen op een ijsje.

“In februari kocht ik mijn grondstoffen aan om het seizoen te starten, maar ik kon door het uitbreken van de coronacrisis maar twee en een halve dag kunnen uitrijden”, zegt Jo. “Een ambtenaar van de gemeente vroeg me om niet meer uit te rijden en daardoor moet ik volgende week een groot deel van mijn grondstoffen die over datum zullen zijn weggooien.”

“Ik had op de Italiaanse ijsbeurs ook nog maar pas twee nieuwe machines gekocht die evenveel kosten als een dure auto. IJssalons (in Gent onder andere) mogen open blijven en lange rijen mensen staan er aan te schuiven. Ik rij van deur tot deur en heb maar enkele mensen staan aan mijn wagen. Ik begrijp de logica van bepaalde maatregelen niet. Ook al omdat ik wel dozen met een liter ijs wel aan huis mag leveren. Bestellen dus bij vansteenkistejo@gmail.com, ik lever ze thuis.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten