Ijspiste mag niet open? Dan maar zelf eentje bouwen in eigen tuin

Nyobe Saelens (17) en Arno (18) en Noor (16) Meulebrouck konden vorig weekend eindelijk weer genieten van hun grote passie: ijshockey. Het trio kan al maanden niet meer trainen op de vertrouwde ijspiste van club HC Kortrijk Spurs en bouwde dan maar een ijspiste in eigen tuin.

V.l.n.r. Nyobe Salens (17) en Arno (18) en Noor (16) Meulebrouck bij de ijspiste die ze bouwden in hun tuin.©BR1 BRU
V.l.n.r. Nyobe Salens (17) en Arno (18) en Noor (16) Meulebrouck bij de ijspiste die ze bouwden in hun tuin.©BR1 BRU

Dankzij de creativiteit van Arno Meulebrouck konden Nyobe, Noor en Arno opnieuw tijdelijk aan ijshockey doen. De ploegmakkers van hockeyteam HC Kortrijk Spurs hoefden daarvoor zelfs niet eens ver te gaan: Arno vormde een deel van de achtertuin van zijn ouders om tot tijdelijke ijspiste, uiteraard een handje geholpen door het vriesweer van vorige week.

“Wat planken, twee zeilen, enkele vaten en wat tape, meer was er niet nodig om de piste te bouwen”, vertelt Arno die al acht jaar de sport ijshockey beoefend.

“Eens klaar met deze constructie werd de piste dan laagje per laagje verder afgewerkt met water dat we telkens lieten bevriezen. De kwaliteit van het ijs was van hoge kwaliteit waardoor we er uren plezier aan beleefden.” De opbouw van de piste nam vier dagen in beslag.

Ontzettend dankbaar

Het was de eerste maal dat Arno bij zijn ouders aanklopte met het idee, maar ongetwijfeld zal dit bij een volgende vriesperiode worden overgedaan. Het is echter wel wat opletten geblazen omdat de piste pal naast het zwembad werd ingeplant. “We zijn Arno ontzettend dankbaar”, vallen Nyobe en Noor in. “Al ruim een half jaar zijn al onze trainingen opgeschort. Toch kunnen we onze sport op een heel veilige manier beoefenen. Het doet dan ook pijn te zien dat professioneel voetbal spelen wel mag, terwijl onze nationale ijshockeycompetitie werd stilgelegd. Door het vriesweer in combinatie met het idee van Arno hebben we toch enkele dagen opnieuw kunnen genieten van onze geliefkoosde sport. Toch is spelen op onze vertrouwde ijspiste in de Gentsesteenweg, waar onze ouders eveneens mee de schouders onder steken, nog net iets leuker.”

Door de dooi die begin deze week intrad, zagen de drie ploegmakkers helaas stukje bij beetje hun piste wegsmelten, al zijn ze blij toch weer eens van ijshockey te hebben kunnen proeven. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.