IJsberen aan het feest in de Brugse Sint-Pietersplas

Redactie KW

Zwemclub De Brugse IJsberen (BYK) organiseerde zondag in samenwerking met watersportcentrum Aan de Plas in Sint-Pieters voor de 49ste keer een nationaal ijsberenzwemfeest.

De wedstrijd in de Sint-Pietersplas is een officiële competitie tussen diverse clubs uit ons land. De temperatuur bedroeg om en bij de zes graden. De strakke wind zorgde wel voor een lagere gevoelstemperatuur, zodat een jenever of een kom hete soep voor de zwemmers en de aanwezigen welkom was. Het water had circa drie graden.

Naar gelang hun leeftijd namen de deelnemers aan 20, 40, 60 of 100 meter of aan de aflossing deel. BYK verscheen met ongeveer 40 leden aan de start. Daarnaast waren er verschillende ijsberenclubs uit het ganse land te gast. Ongeveer 120 ijsberen uit Boom, een heuse delegatie uit Theux, Hoei, Waasland, Dendermonde, Wachtebeke en Deurne trokken de zwemmuts aan.

De organisatie blikte tevreden terug en was blij dat het zwemfeest niet een dag eerder plaatshad. Er stak toen een felle wind die van over de plas kwam en voor golven van een halve meter zorgde. Die kwamen zelfs tot over de pontons waar de deelnemers moesten starten. Komend weekend trekken de Brugse IJsberen naar Deurne, waar na vele jaren, opnieuw een gelijkaardig zwemfeest plaatsheeft.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.