Ignace (25) haalt oude kluis uit Spuikom tijdens magneetvissen

© BB
Redactie KW

Ignace Desmet (25) uit Bredene deed woensdagmiddag een opvallende vondst tijdens het magneetvissen in de Spuikom. Hij haalde een grote kluis boven, wellicht ooit gestolen en er gedumpt.

Ignace is de uitbater van het café ‘Bij Plop’ langs de Koningin Astridlaan in Bredene. Een van zijn hobby’s is magneetvissen. “Mijn bedoeling is de Spuikom volledig rond te doorzoeken. Intussen is al zo’n 400 meter doorzocht en daarbij zijn al winkelkarren, verkeersborden, fietsen en bromfietsen boven water gekomen. Woensdag was mijn vondst, ter hoogte van de Europaschool, net iets opvallender”, zegt hij. Hij trok een grote kluis boven.

“Die was langs een kant doorboord en ook geopend. Er zat niets meer in. Toevallig reed net een politiepatrouille voorbij. Ik deed teken en ze politiemensen gingen over tot inspectie. Er was echter nergens nog een serienummer te bespeuren. Ik schat dat de kluis al meer dan tien jaar in het water ligt. Alle letters of cijfers waren aangevreten door corrosie. Spijtig, want ik had graag het verhaal erachter geweten”, aldus Ignace. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier